Viorica Dăncilă, despre victimele de la Colectiv: „Vor avea decontate îngrijirile atât timp cât este nevoie”

Publicat: 04/10/2019 | 17:10
Viorica Dăncilă, despre victimele de la Colectiv: „Vor avea decontate îngrijirile atât timp cât este nevoie”

Viorica Dăncilă a anunțat pe pagina sa de Facebook că legislația va fi modificată, astfel încât victimele de la Colectiv să primească gratis tratamentul atât timp cât vor avea nevoie. Anunțul vine după ce supraviețuitorii incendiului i-au transmis o scrisoare tulburătoare Vioricăi Dăncilă și ministrului sănătății, Sorina Pintea.

Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat în ultimele zile soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie. “Așa cum boala noastră este pe toată viața, avem nevoie ca și tratamentul să fie la fel”, spuneau. Și aveau dreptate. Așa că voi susține propunerea lor de modificare a legislației, astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atât timp cât este nevoie. Este o datorie morală a noastră și o măsură justă de sprijin pentru acești tineri greu încercați și familiile lor, care au avut atât de mult de suferit”, a scris Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că victimele de la Colectiv vor avea acces la tratament, atât în ţară cât şi în străinătate, atât timp cât va fi nevoie.

În urma scrisorii deschise pe care ne-au adresat-o, am avut o discuţie cu premierul României. Astăzi i-am informat pe cei care au fost prezenţi la această întâlnire privitor la discuţia pe care am avut-o. Concluzia este că susţinem propunerea lor de modificare a legislaţiei astfel încât să primească decontarea îngrijirilor atât timp cât au nevoie. Am mai discutat despre actele privind transferul pacientului.

Este ordinul de ministru pe care urma să îl promovăm, dar am mai avut nişte discuţii pe această temă. I-am întrebat de ce avem acum această discuţie pentru că, practic, termenul de decontare este 31 decembrie 2020 şi mi-au spus că doresc să se asigure că vor avea acces la tratament atât timp cât au nevoie. Am convenit să facem această propunere de ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii sănătăţii. Luni le vom transmite varianta pe care am găsit-o. Este vorba doar despre modificarea unei fraze, astfel încât să nu mai aibă temeri că vreodată cineva ar putea să le taie accesul la tratament”, a precizat ministrul, într-o conferinţă de presă.

Citește și...