Viorica Dăncilă, primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Plecăm cu datoria împlinită”

Autor: A.N.
Publicat: 10/10/2019 | 16:29
Viorica Dăncilă, primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut: ”Plecăm cu datoria împlinită”

Viorica Dăncilă a făcut primele declarații după ce moțiunea de cenzură a trecut.

”După cum aţi văzut, moţiunea a trecut, toate partidele s-au unit pentru a trece această moţiune. Au fost şi colegi din cadrul PSD care au votat. Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită. Am reuşit să îndeplinim foarte multe dintre obiectivele programului de guvernare, pe care oamenii le-au văzut şi le-au simţit.

Le doresc celorlalţi să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală şi cu un nou guvern. Fac apel la preşedintele României să nominalizeze cât mai curând un premier care să-şi asume guvernarea. Îmi doresc ca preşedintele să numească cât mai repede un nou premier. Acum ne dorim să plecăm şi să lăsăm un nou guvern care să guverneze ţara. Am fost aleasă prin congres. Rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate, nu am ce să îmi reproșez. Am ținut după europarlamentare o echipă unită, cu toți colegii. Am luat măsuri bune. Guvernul PSD va rămâne în istorie ca un guvern foarte bun”, a spus Viorica Dăncilă.

În privinţa alegerilor prezidenţiale, Viorica Dăncilă s-a arătat în continuare optimistă şi e convinsă că românii vor fi alături de PSD.

„Vom intra în turul al doilea, mergem cu candidatura la prezidenţiale înainte. Sâmbătă vom avea lansarea candidatului. Dacă ne amintim, în 2016 PSD a venit din Opoziţie şi a avut un scor foarte mare. Eu sunt convinsă că oamenii vor face comparaţie între ceea ce a făcut Guvernul PSD şi ce vor face cei care astăzi au dorit să fie la guvernare. Nu mă tem de nimic. Mă tem doar că putem pierde încrederea românilor.

Sunt convinsă că în această perioadă mult mai mulţi români vor fi alături de noi. Nu regret că nu am venit să cer votul pentru remaniere. Sunt două aspecte. Primul aspect este legat de faptul că preşedintele României trebuia să respecte decizia CCR. Al doilea aspect, de ce era să vin cu remanierea atunci când exista o moţiune? PSD merge pe drumul său, acela de a dialoga cu cetăţenii”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Moțiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” și trei voturi anulate, a anunțat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaților.

Citește și...