Virgil van Dijk: ”Mi-a fost foarte frică. Puteam să mor!”

Publicat: 06/05/2019 | 09:40
Virgil van Dijk: ”Mi-a fost foarte frică. Puteam să mor!”

Virgil van Dijk (27 de ani) a fost la un pas de moarte în urmă cu câţiva ani. Fundaşul lui Liverpool a povestit recent cum o problemă la rinichi se putea transforma într-o tragedie.

”Îmi amintesc totul despre acel moment. Nu o să vă mint, mi-a fost foarte frică. Puteam să mor”, a povestit olandezul pentru FourFourTwo, care o bună parte din interviu a vorbit despre ce înseamnă Liverpool. Fanii l-au marcat profund pe van Dijk. Atmosfera de pe Anfield îi dau şi acum fiori, deşi a trecut mai bine de un an de la transferul de la Southampton. Meciurile din Liga Campionilor au un aer aparte. ”Uneori oamenii subestimează puterea pe care fanii o au asupra noastră. Mai ales în serile de Champions League, când atmosfera este incredibilă pe Anfield. Te inspiră pe tot parcursul meciului, iţi oferă acel ceva suplimentar în momentele grele.

Aici este ca la muzeu când e ziua meciului. Toţi cei care au mai jucat pentru Liverpool sunt asteptaţi pe stadion, iar foarte mulţi dintre foştii jucători sunt implicaţi în anumite activitaţi ale clubului. Este ceva uimitor. Istoria clubului este incredibilă. Intri pe oricare uţă de aici şi nu vezi doar tablouri, ci şi legende cu care poţi vorbi despre experienţele lor aici. Chiar te simţi de parcă faci parte din această familie”, a spus fotbalistul, potrivit mediafax.ro.

Virgil van Dijk este cel mai scump fundaş transferat vreodată. A fost luat de Liverpool de la Southampton, în ianuarie 2018, în schimbul a 85 de milioane de euro. De-a lungul cariererei sale, a mai evoluat la: Willem II, Groning, Groningen, Celtic, Southampton.

În acest sezon, fundaşul de 1.93 m a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Premier League.

Citește și...