Vitali Kliciko nu mai candideaza la prezidentiale! Anuntul Iuliei Timosenko: „Voi lupta pana la capat”

Publicat: 02/04/2014 | 10:03
Vitali Kliciko nu mai candideaza la prezidentiale! Anuntul Iuliei Timosenko: „Voi lupta pana la capat”

Vitali Kliciko s-a retras din cursa pentru presedentia Ucrainiei si spune ca il sustine pe favoritul in sondaje, deputatul Petro Porosenko.

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a promis marti ca va lupta „pana la capat” pentru a castiga alegerile prezidentiale din 25 mai, in pofida indemnurilor fortelor proeuropene de a inainta o candidatura comuna, si anume cea a miliardarului Petro Porosenko, favorit in sondaje.

„Voi participa si ma voi lupta pana la capat la alegerile prezidentiale”, a afirmat fosta opozanta Iulia Timosenko, in varsta de 53 de ani, iesita din inchisoare pe 22 februarie, chiar in ziua destituirii presedintelui Viktor Ianukovici.

Fostul campion la box, Vitali Kliciko, s-a retras sambata din cursa prezidentiala, considerand ca „fortele democratice” trebuie sa prezinte o singura candidatura si sa-l sprijine pe favoritul in sondaje, deputatul miliardar Petro Porosenko, proprietarul societatii Roshen.
____________________
Citeste si
Tolea s-a implicat in razboiul din Ucraina! Nu o sa iti vina sa crezi cum s-a fotografiat temutul luptator!

Surpriza de proportii! Iulia Trimoşenko isi anunta candidatura la alegerile prezidentiale din Ucraina
____________________

„Il sustin pe Porosenko. Eu si familia mea cumparam si mancam ciocolata Rosen. Insa ucrainenii sunt cei care trebuie sa faca alegerea, nu politicienii cu acorduri in culoare”, a replicat fostul premier ucrainean, Iulia Timosenko, care a fost invinsa de Viktor Ianukovici in 2010.
Timosenko, unul dintre liderii „revolutiei portocalii” din 2004, este creditata cu aproximativ 8% din voturi, fata de 9% pentru Kliciko si 25% pentru Porosenko.

Ea a mai declarat ca respinge solutia federalizarii Ucrainei, propusa de Rusia.
„Nimeni nu are dreptul sa ne dicteze nimic, sa ne impuna o structura federala. Este inadmisibil sa porti negocieri cu Kremlinul in privinta adaptarii vietii noastre politice la exigentele unui dictator”, a apreciat Iulia Timosenko, care l-a transformat pe Vladimir Putin in inamicul numarul unu al campaniei sale.

D.C.
 

Citește și...