Vizitează un dealer Mitsubishi București și descoperă unele dintre cele mai puternice mașini de pe piața auto

Publicat: 01/08/2018 | 15:07

Producătorul Mitsubishi Motors este una dintre prezențele cele mai de succes din cadrul Raliului Dakar, cel mai dificil raliu din lume, iar implicarea sa în sportul cu motor l-a ajutat să creeze mașini mai bune și mai puternice. Le poți descoperi făcând o vizită unui dealer Mitsubishi din București.   

Se spune că cea mai bună modalitate de a afla care sunt punctele slabe ale unei mașini este să o conduci până la distrugere, ceea ce se întâmplă efectiv la fiecare ediție a Raliului Dakar. După 26 de participări pe parcursul a 24 de ani, Mitsubishi Motors a învățat să producă mașini cu adevărat performante. Nu este vorba doar despre mașinile de curse, ci despre toate modelele din portofoliul său care pot fi testate și în România, vizitând un dealer Mitsubishi in Bucuresti. Revenind la mașinile de curse, este interesant de știut că nu există nicio simulare computerizată care să poată pregăti o maşină şi un pilot pentru un eveniment de mii de kilometri ca Raliul Dakar, motiv pentru care doar participările efective și testele reale pot garanta succesul.

Pregătirea pentru competiție nu se face doar prin teste, ci implică un efort susținut al echipelor tehnice. Pe lângă funcționarea ireproșabilă, mașinile Mitsubishi arată impecabil în cadrul competiției care se bucură de o mediatizare internațională extraordinară. De exemplu, în anul 2009, peste 300 de companii media au acoperit acest eveniment. Pregătirea pentru Raliul Dakar presupune utilizarea a aproximativ 100 de litri de vopsea cu care se vopsește exteriorul (de la capota din faţă până la cea din spate şi de la apărătoarea frontală până la cea dorsală etc.). Se folosesc diferite culori, astfel încât pot fi utilizate până la patru nuanţe de verde, oranj sau alb şi întotdeauna tradiţionalul roşu Mitsubishi Motors. Dacă vrei să vezi în detaliu modelele auto Mitsubishi, de la Pajero, L200, Outlander și până la noul Eclipse Cross, cea mai simplă variantă este să vizitezi un showroom al unui dealer auto Mitsubishi din București sau din marile orașe ale țării.

În istoria celor 26 de participări ale producătorului Mitsubishi Motors la această competiție, acesta a câștigat-o de 12 ori. Mai mult, 7 dintre aceste victorii au fost repurtate consecutiv. Prima participare a Mitsubishi la cel mai important raliu off-road din lume, cu modelul Pajero, a avut loc în anul 1985 și s-a încheiat cu o primă victorie. Acest raliu este prin excelență o competiție de echipă, întrucât pe parcursul celor 15 zile în care se desfășoară echipajele locuiesc în fiecare noapte în corturi cu saci de dormit și împart toaletele și duşurile. În fiecare dimineață, piloţii şi copiloţii îşi colectează raţiile, o sacoşă cu mâncare şi o sticlă de apă, mâncând, de regulă, doar în timpul legăturilor sau pe marginea drumului când au o problemă cu maşina.

Performanța și frumusețea sunt cele două caracteristici principale ale mașinilor Mitsubishi care participă la Raliul Dakar, dar le veți descoperi dacă veți vizita un dealer Mitsubishi București la toate modele acestui producător. Premiile pe care le-a primit de-a lungul timpului la evenimente sportive vin să confirme acest lucru. Un alt exemplu notabil este acela că Tommi Mäkinen a câştigat nu mai puţin de patru titluri la Campionatul Mondial de Raliu conducând un Mitsubishi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citește și...