Vreme capricioasă! După ninsori abundente în România, vine căldura

Publicat: 16/03/2019 | 23:38
Vreme capricioasă! După ninsori abundente în România, vine căldura

La fel cum ne-a obișnuit în ultimii ani, vremea rămâne capricioasă în timpul primăverilor din România! Astfel, după ninsori abundente care au fost în unele zone din țară, vine căldura. Meteorologii au făcut un nou anunț în această seară.

COD PORTOCALIU de VÂNT

În această noapte, la ora 23:00, oficialii de la ANM au emis o avertizare nowcasting de cod galben de vânt, care expiră la ora 2:00. Conform meteorologilor, se vor semnala întensificări ale vântului care vor atinge la rafală viteze de 120-130 km/h, zăpadă spulberată

In zona: Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;

Vremea se încălzește de duminică, 17 martie

Vântul n-a spulberat doar crestele munților, unde a nins. În Prahova, o femeie a murit, după ce o bucată de metal ruptă de rafale a lovit-o în plin. Pericol uriaş este şi pe şoselele acoperite de zăpadă, potrivit observator.tv. Iar în zonele înalte, e urgie. Cu toate aceastea, câţiva turişti au ignorat riscul şi au încercat să urce pe munte, prin zăpadă de câţiva metri. La peste 1.800 de metri, salvamontiştii argeşeni s-au întâlnit cu 5 turişti care voiau să ajungă la Bâlea, prin viscol şi omăt de doi metri jumătate. Vântul suflă cu 120 de kilometri pe oră, pe creste şi este ceaţă. Turiştii au fost duşi la o cabană a Salvamont, iar acum sunt în siguranţă.

Potrivit meteorologilor, de mâine, 17 martie vremea se încălzeşte în aproape toată ţara. Temperatura maximă va urca până la 24 de grade, în Oltenia, ca la început de iunie. Şi la Bucureşti, vor fi în jur de 20 de grade. Dar visul frumos nu va ţine decât trei zile. De miercuri, revenim la temperaturi de martie.

Citește și...