Zonele din București care se închid mașinilor din acest weekend și devin pietonale. Primăria Capitalei a făcut anunțul

Autor: T.S
Publicat: 21/05/2020 | 10:34
Zonele din București care se închid mașinilor din acest weekend și devin pietonale. Primăria Capitalei a făcut anunțul

Pentru a veni în sprijinul bucureștenilor amatori de plimbări după lunile de izolare, dar și pentru a preveni supraaglomerarea parcurilor, conducerea Primăriei a decis să interzică circulația mașinilor în weekend în mai multe zone din Capitală.

Astfel, accesul va fi permis pietonilor, dar și celor care vor să se plimbe cu biciclete, role, trotinete electrice sau skateboard-uri. Străzile se vor transforma în zone pietonale în fiecare sâmbătă și duminică în perioada stării de alertă, între orele 8.00 și 22.00, a comunicat joi Primăria Capitalei.

Când intra în vigoare măsura

Potrivit Primăriei Capitalei, măsura va fi implementată începând de sâmbătă, 23 mai, și va fi valabilă în prima fază până duminică seară. „Această măsură se aplică doar pe durata stării de alertă. Este o decizie temporară și vine ca o alternativă importantă pentru cei care vor să facă mișcare.

Iar cum am observat deja că parcurile au devenit aglomerate în ultima săptămână, bucureștenii vor avea această variantă de a face mișcare în aer liber”, au comentat pentru Libertatea reprezentanții primărie.

Astfel, începând de sâmbătă, 23 mai, șapte zone din București care vor deveni pietonale, dar pe care vor avea acces și cei cu biciclete, role, trotinete electrice sau skateboard-uri. În aceste zone închise mașinilor nu vor exista însă tonete sau magazine mobile care să vândă produse alimentare celor care vor alege alternativa mersului pe jos. Rămân deschise doar magazinele stradale deja existente în acest perimetru.

Pentru a încuraja atât mișcarea în aer liber, cât și mijloacele de transport alternativ, am decis să instituim, în weekenduri, pe anumite artere din centrul orașului, zone pietonale, de promenadă, unde circulația mașinilor să fie interzisă”.

Mijloacele de transport în comun nu vor avea de suferit

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului Mijloacele de transport în comun aparținând STB nu vor avea de suferit pe durata weekendurilor în care circulația mașinilor se închide, în cele 7 zone.

Din informațiile obținute de sursa amintită mai sus, singura linie ce urmează să fie deviată este 361, ce circulă între Piața Unirii 2 – Palatul Parlamentului și până la Complexul Comercial Băneasa. Cele șapte zone care se vor închide pentru mașini de vineri până duminică Zona 1 – strada Polonă (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionisie Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu.

Citește și...