10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

Autor:
Publicat: 10/08/2020 | 08:52
10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

Luni, 10 august 2020, Curtea de Apel București ar putea da verdictul în dosarul violențelor din 10 august 2018. Nu vorbim, însă, de sentința care să le stabilească pedepsele celor vinovați de modul în care au fost tratați oamenii în urmă cu doi ani, așa cum, poate, mulți s-ar fi așteptat. În pixul judecătorilor stă, acum, reluarea anchetei.

Cu alte cuvinte, la doi ani de când zeci de mii de români au fost alungați cu gaze și apă din fața Guvernului, abia aflăm dacă statul se mai obosește să caute responsabilii.

Deschis la Parchetul Militar București -> mutat la Parchetul General -> mutat la DIICOT -> închis la DIICOT ->  posibil redeschis în instanță, tot la cererea DIICOT.

Este, în episoade, povestea anchetei care ar fi trebuit să lămurească deja cine este vinovat de intervenția violentă a jandarmilor. În timp ce huliganii au fost condamnați în primă instanță, șefii forțelor de ordine nici măcar n-au fost trimiși în judecată. Și nu știm dacă vor fi, câtă vreme parchetul antimafia abia cere reluarea cercetărilor, după ce a clasat acuzațiile.

Mai multe detalii pe mainnews.ro.