10 frați opăriți cu apă clocotită și torturați de proprii părinți au fost salvați din casa groazei. Informații șocante despre chinurile trăite de copii

Publicat: 17/05/2018 | 17:16

Caz înfiorător în America! 10 copii au fost salvați dintr-o casă din California, unde erau torturaţi de propriii părinţi prin mai multe metode printre care se numără simularea înecului, opărirea cu apă clocotită. Frații au vârste cuprinse între patru luni și 12 ani, iar autoritățile americane au fost șocate când au văzut în ce condiții mizere trăiau minorii.

Calvarul trăit în casa groazei a ieșit la iveală după ce poliţia a primit un apel în legătură cu un copil de 12 ani dispărut, potrivit jurnaliștilor de la Time. După ce  a fost găsit, agenții au mers cu el acasă, unde i-au descoperit pe frații săi înghesuiţi pe parchetul din camera de zi şi casa plină de gunoaie şi excremente. Oamenii legii și-au dat seama că ceva e în neregulă și au început o anchetă.

Părinţii – mama, Ina Rogers, în vârstă de 30 de ani, şi tatăl, Jonathan Allen, în vârstă de 29 de ani – au fost reţinuţi la 31 martie la domiciliul lor din Fairfield, la nord de San Francisco, după ce poliţia a primit un apel în legătură cu un copil de 12 ani dispărut.

Copiii au rămas cu diverse cicatrici în urma acestor abuzuri repetate, inclusiv cu braţe rupte, menţionează Parchetul. Pe parcursul anchetei, copiii, care au fost puşi sub protecţie, au povestit în detaliu abuzurile la care au fost supuşi timp de mai mulţi ani, au precizat autorităţile.

„Copiii au fost în mod continuu loviţi, strânşi, muşcaţi, vizaţi cu arme ca arbalete sau pistoale cu aer comprimat, bătuţi cu bastoane şi bâte de baseball, torturaţi prin metoda «waterboarding (n.r. simularea înecului)». Unii dintre ei au fost opăriţi cu apă clocotită” se arată în de acuzare întocmit de Parchet, făcut public săptămâna aceasta, potrivit Agerpres.

Tatăl, principalul autor al faptelor, a fost inculpat luni pentru tortură şi abuzuri şi a rămas închis, fără a recunoaşte acuzaţiile ce i se aduc. Mama, despre care copiii au spus că era la curent cu cele întâmplate şi de asemenea a participat la o parte din fapte, a fost inculpată la rândul ei pentru maltratare de minori şi reţinută, dar a fost pusă în libertate în schimbul unei cauţiuni.

Greg Hurlbut, responsabil al poliţiei din Fairfield, a declarat presei că este prima dată în cariera sa de 30 de ani când întâlneşte un caz în care copiii sunt torturaţi de propriii părinţi.

Noul caz de „casă a ororilor” aminteşte de un altul descoperit mai devreme anul acesta tot în California, cel al soţilor Louise şi David Turpin, care şi-au sechestrat şi înfometat ani la rând cei 13 copii. După ce una din fetele cuplului, în vârstă de 17 ani, a reuşit să evadeze, fraţii ei, cu vârste între 2 şi 29 de ani, au fost găsiţi într-o casă din Perris, la circa 100 km de Los Angeles, în condiţii de mizerie extremă şi malnutriţie severă, unii dintre ei legaţi de un pat.

Citește și...