15 militari și polițiști, condamnați la 24 de ani de închisoare pentru tentativa de răpire a președintelui Maduro

Publicat: 15/08/2020 | 22:12
15 militari și polițiști, condamnați la 24 de ani de închisoare pentru tentativa de răpire a președintelui Maduro

Justiția din Venezuela a condamnat 15 de persoane la închisoare pentru implicarea într-un complot ce viza răpirea preşedintelui Nicolas Maduro.

Procurorul general al Venezuelei, Tarek William Saab, a anunțat vineri că 15 militari şi poliţişti condamnaţi la 24 de ani de închisoare pentru tentativa de răpire a preşedintelui Maduro, scrie DPA, preluată de Agerpres.

„Toţi fac parte dintr-un grup de militari şi ofiţeri de poliţie care au fost antrenaţi de cetăţeni americani pe teritoriul columbian şi au venit cu bărci de mare viteză pe coastele venezuelene la 1 mai 2019”, a spus procurorul general. El a mai menționat că liderul grupului a fost Antonio Jose Sequea Torres, fost membru al gărzii naţionale venezuelene, devenit un adversar al preşedintelui.

SUA au negat orice implicare

Doi cetăţeni americani au fost deja condamnaţi la câte de 20 de ani de închisoare pentru ceea ce guvernul venezuelean descrie drept o incursiune prin care s-a încercat răpirea lui Maduro şi transportarea acestuia în SUA pentru ca Washingtonul să poată instala un „guvern marionetă” la Caracas.

Venezuela a anunţat anul trecut la începutul lunii mai zădărnicirea unei incursiuni maritime a unor „mercenari terorişti” care au încercat să debarce în ţară venind dinspre Columbia vecină, dar au fost capturaţi. Potrivit surselor oficiale venezuelene, mai multe grupuri înarmate au pătruns în ţară de pe teritoriul columbian şi cel puţin opt persoane au fost ucise atunci în confruntări armate.

Deși americanii au fost acuzați că au avut un amestec în situația din Venezuela, preşedintele Donald Trump a asigurat că, deşi doreşte înlăturarea lui Maduro de la putere, Statele Unite nu au participat la această acţiune şi că oricum nu în acest mod ar proceda.

Foto: pixabay.com