Acasă » Știri » Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!

Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!

De: Cancan 05/04/2013 | 23:00
Plan secret de milionar! Vezi ce vrea sa faca Laurentiu Baciu dupa ce le preda stafeta copiilor!
Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro

Laurentiu Baciu, locul 38 din topul fermierilor, este un om bolnav de modestie, dupa cum se descrie. Munceste cate 16 ore pe zi, are o masina care sa-I satisfaca toate nevoile si vrea sa calatoreasca cand se va retrage din activitate.

Agricultorul are o avere estimata la 10-12 milioane de euro, iar pentru a strange acesti bani el a inceput munca de la 12 ani. Afacerea a inceput-o cu un tractor imprumutat, iar apoi s-a dezvoltat pana a reusit sa-si cumpere unul.

Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro
Laurentiu Baciu are o avere estimata la 10-12 milioane de euro

“Nu l-am patruns in totalitate si nu am avut timp sa il analizez, dar ca o gluma as putea spune ca bine ar fi daca ar fi si un top al plus valorii pe care o realizam noi si o dam la bugetul statului. Poate ca ar fi mai semnificativ contributia noastra, nu ceea ce ne-a ramas noua. O sa vedeti cat am dat, iar cifrele depasesc cu mult pe cele din acest top. Primii bani munciti i-am facut de la o varsta foarte frageda, de pe la 12 ani, cand mergeam cu ziua la o ferma din localitatea unde m-am nascut, pe opt lei pe zi. Atat era atunci!

Ma duceam la recoltat cartofi, strans fan si asa faceam in fiecare vara bani, ca atunci cand venea scoala aveam de manual, caiete si imbracaminte, toate erau din banii munciti de mine. Practic eu de la 12 ani am muncit si am produs bani, iar acum muncesc la fel. Afacerea a pornit cu un tractor. Nu il avea familia, noi eram o familie modesta. Prima si prima data am imprumutat unul si am facut treaba. Apoi am cumparat unul, am luat-o cu un tractor, cu doua, cu trei si asa mai departe”, ne-a povestit, zambind, Laurentiu Baciu.

“Duminica, angajatii mei sunt liberi, iar eu o iau de nebun sa treaca ziua”

Fermierul vrea cand va preda stafeta copiilor sa plece sa vada pamantul
Fermierul vrea cand va preda stafeta copiilor sa plece sa vada pamantul

Nu se sfiieste sa recunoasca ca munceste cot la cot cu oamenii sai, iar duminica cand sunt liberi umbla de colo, colo sa treaca ziua. Fermierul milionar spune ca munceste peste 14 ore pe zi, dar nu se simte obosit.

“Niciodata nu am privit afacerea, eu vin din lumea reala, stiu tot ceea ce se intampla in meseria asta, am practicat-o personal, atat pe combina, cat si pe tractor. Toatre aceste afaceri nu le-am facut din birou, ci de pe camp. Nu am tinut o evidenta, pentru ca eu am crescut zilnic si nu m-am oprit undeva sa fac o statistica (nr cand a facut primul million de euro) in ce data sau cand sarbatoresc evenimentul. Am muncit in continuare si dupa 20 si ceva de ani de activitate intensa cu 14 – 16 ore pe zi , 365 din 365, bineinteles ca s-a acumulat si o valoare. Eu stau de multe ori si ma intreb la cei care nu au ce face, ce fac toata ziua. Eu inebunesc. Duminica, angajatii mei sunt liberi, iar eu o iau de nebun, ma duc pe colo, pe colo sa treaca ziua. Eu nu as putea sa stau asa, sa ma duc in bucatarie, la televizor si iar in bucatarie. Acuma nu vreau sa se interpreteze gresit, dare u nu cunosc termenul oboseala. Nu ma simt obosit, eu cand ii vad ca nici nu s-au trezit bine si vorbesc de oboseala, inebunesc. Ce oboseala, asta nu cumva se traduce lene”, a mai spus agricultorul.

Asteapta ca mostenitorul sa preia afacerea, apoi sa plece sa vada lumea

Parcul de utilaje agricole detinut de Laurentiu Baciu
Parcul de utilaje agricole detinut de Laurentiu Baciu

Agricultorul vrea ca atunci cand se va retrage din activitate sa plece sa cutreiere lumea. Vrea sa fie unul dintre pensionarii care i-a vazut in autocare prin excursiile care le-a facut prin America de Nord si Europa.

“Eu pasiune am, dar timp nu am. Dar caut pe cat posibil sa iau din fiecare cate putin, atat cat imi permite timpul. Sportul mi-a placut intotdeauna, imi place efortul. Imi place sa zbor foarte mult cu avionul, o alta pasiune este vanatoarea. Nu am decat doua arme, dar vanatoarea ceea corecta, a unui ecologist, nu braconaj. Armele sunt de ultima generatie si le folosesc atunci cand trebuie si cum trebuie. Sunt constiet de ceea ce se petrece in jurul meu si vreau sa fiu responsabil de tot ceea ce fac. Eu sunt o fire foarte curioasa si vreau sa imi dau seama de tot ceea ce se intampla in jurul meu, sa vad multe locuri si sa ma documentez, dar nu am timp. Fiecare loc are ceva special, nu am reusit sa ajung in Asia, Australia, dar am fost in America de Nord, in toata Europa, atat cat mi-am putut permite, ca timp.

Mi-as dori, poate dupa ce imi incetez activitatea sa imi cunosc si eu planeta. Daca vedeti dumneavoastra pe afara toate autocarele sunt pline cu pensioanri, nu cu tineret, deci tineretul e la munca. Nu m-as muta, este exclus. Nu as parasi locurile natale, dapoi tara. Am un mostenitor care vine din urma si astept sa ajunga pana acolo sa-i pot lasa aceasta munca si eu sa ma duc. Copii se implica, sunt constienti de ceea ce se intmapla. Este un business pus la punct, acum nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa-l gestioneze. Nu vor mai trece prin ce am trecut eu”, ne-a mai povestit Laurentiu Baciu.

Un milionar modest din cale afara

 

Fermierul lucreaza in acest moment aproximativ 2.500 de hectare de teren agricol
Fermierul lucreaza in acest moment aproximativ 2.500 de hectare de teren agricol

Fermierul ne-a spus ca el nu vrea sa iasa in evidenta, iar prietenii i-au “reprosat” ca este “bolnav de modestie”. Nu si-a luat masina sa fie vazut in ea, nu are o mega vila, ci doar o casa, construita la ferma, cu un singur nivel cat sa duca un trai decent.

“Nu am vrut sa ies in evidenta cu bunastarea, chiar de cele mai multe ori mi s-a reprosat ca sunt bolnav de modestie. In atatia ani de munca am o masina, un jeep, dar nu dintre cele mai scumpe. Unul care sa imi satisfaca cerintele la ceea ce fac, nu unul ca sa fiu vazut in el. Este o chestie sfidatoare sa iti ei nu stiu ce masina sa fii vazut in ea, tinand cont ca in tara asta sunt multi care nu au ce pune pe masa. Apartamentele eu le-am lasat la copii, iar acolo la ferma mi-am facut o casa cu un singur nivel, functionabila. Nu cat o scoala, nu cu 20 de camera, nu cu nu stiu ce smecherii, ci cat sa duc un trai decent de om normal”, s-a confesat fermierul.

Alex Saulea

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce abundență
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât ciocolata”! Bianca e instructor de fitness și arată perfect
Imagini INCENDIARE! Ea l-a despărțit pe Dorian Popa de IUBITĂ: „Vă place mai rău decât...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum arată horoscopul lunii mai 2024. Fecioarele încep un nou capitol în viața lor
Cum arată horoscopul lunii mai 2024. Fecioarele încep un nou capitol în viața lor
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Florin Piersic a ajuns pe masa de operație astăzi, după un spectacol! În ce stare se află marele actor
Florin Piersic a ajuns pe masa de operație astăzi, după un spectacol! În ce stare...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un cartier riscă să rămână izolat:
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea panourilor fotovoltaice. E obligatoriu în Programul Casa Verde Fotovoltaice
Ce document trebuie să ai ca să-ți deconteze statul cei 20.000 de lei pentru montarea...
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Florin Piersic, operat de urgență. În ce stare se află celebrul actor
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor mai plăti
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Actorul Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru presupuse agresiuni sexuale
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Șoferii vor fi înregistrați. A intrat în vigoare din martie 2024. E imposibil să scapi
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Plata pensiilor pentru luna mai. Anunțul Poștei Române
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau să miros a mâncare. Bunicile pot să gătească”
Cristina Șișcanu, atac indirect la adresa Gabrielei Cristea? Ce părere are despre gătit: „Nu vreau...
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...