Acasă » Știri » Politistul care l-a ciuruit pe Fane Spoitoru era de paza la afise in acea noapte. Vezi cum isi aminteste momentul!

Politistul care l-a ciuruit pe Fane Spoitoru era de paza la afise in acea noapte. Vezi cum isi aminteste momentul!

De: Cancan 08/11/2013 | 00:57

Nelu Florea, politistul care l-a impuscat in urma cu 21 de ani pe Ion Titisor, zis Fane Spoitoru, avea ca misiune in acea noapte paza afiselor electorale, si a fost obligat sa poarte arma.

Maiorul in rezerva Nelu Florea, cel care a bagat sase gloante in Fane Spoitoru in 1992, povesteste pentru prima data cu lux de amanunte si da detalii nestiute pana acum despre ce s-a intamplat atunci. Spune ca in momentul in care a iesit pe teren in acea noapte nici prin gand nu-i trecea ca va ajunge sa impuste un om.

„Eu si colegii mei aveam ca misiune in acea noapte paza afiselor electorale, se apropiau alegerile si totul trebuia sa fie in regula. Ordinul era ca politistii care erau in uniforma sa poarte arma, ceea ce mi s-a parut o tampenie. Doar nu ne atacau cei care rupeau afisele, insa ordinul nu se discuta, ci se executa”, a declarat Nelu Florea in exclusivitate pentru CANCAN.ro

Fane Spoitoru l-a taiat pe politist cu sabia
Fane Spoitoru l-a taiat pe politist cu sabia

Fostul politist spune ca spre dimineata unul din colegii sai i-a spus sa mearga la discoteca Vox Maris ca sa bea o cafea. “Aveam 83 lei la mine, iar acolo o cafea era 500 lei, insa colegul meu a zis ca rezolva el, asa ca am intrat in local. Eu eram imbracat in uniforma, iar unii dintre cei aflati in local se uitau la mine ca la urs, nu le era foarte drag de oamenii legi. Am luat doua guri din cafea, insa cand am vazut ca aia tot vorbeau de mine, i-am zis colegului meu sa plecam. El mi-a spus sa mai stam un pic si m-a sfatuit sa dau haina si cascheta jos, ceea ce am si facut”, spune Nelu Florea.

Acesta sustine ca la acel moment nu-l cunostea pe Fane Spoitoru.

Bataie generala

Fane Spoitoru in boxa acuzatilor
Fane Spoitoru in boxa acuzatilor

Fostul politist afirma ca la un moment dat, unul dintre colegii sai i-a spus unui barbat sa nu mai stea in discoteca si sa se duca acasa ca-l cauta moartea, iar acesta i-a dat doua palme.
“Asa a inceput totul, ca am auzit o mie de variante. S-a vehiculat ca Fane era la masa cu doua femei si eu am vrut sa plec cu una dintre ele si alte tampenii. Insa lucrurile s-au intamplat exact asa cum le povestesc eu acum.

Vasile a lui Pipa i-a dat doua palme colegului, altul a scos un cutit si a vrut sa-l injunghie, a intervenit un alt politist, si asa s-a ajuns la o bataie generala. Zburau scaune prin aer, politistii se bateau cu baietii rai, era o nebunie. La un moment dat s-a apropiat Fane Spoitoru, nici pana azi nu stiu daca intentiona sa aplaneze scandalul sau sa ne loveasca, iar in acel moment unul dintre colegii mei a dat cu spray lacrimogen. Imediat, toata lumea a iesit afara”, afirma Nelu Florea.

„Mi-a tremurat mana”

Nelu Florea a bagat sase gloante in Fane Spoitoru
Nelu Florea a bagat sase gloante in Fane Spoitoru

Acesta spune ca iesit printre ultimii din discoteca Vox Maris, iar afara unul din politisti incerca sa calmeze spiritele.
“Numai ca scandalul a degenerat. Sandu Hingheru a scos din portbagajul masinii o toporisca si se pregatea de atac, iar in acel moment am scos pistolul si i-am zis ca daca nu lasa toporul, il impusc. Nu a lasat toporisca din mana, dar s-a retras catre masina. Am rasuflat usurat, convins ca scandalul se terminase. M-am inselat.

Fane Spoitoru se indrepta amenintator catre mine. Am vazut ca avea ceva in mana, dar nu-mi dadeam seama ce. Am strigat “Politia, stai ca trag!”, insa nimic. Nu s-a supus. Primul glont mi-a “scapat”, n-am vrut sa trag. Pur si simplu mi-a tremurat mana. In acel moment nu m-am gandit decat la cate rapoarte o sa fiu nevoit sa fac ca sa justific folosirea armamentului. Jur!”, a mai declarat cel care l-a ciuruit pe Ion Titisor.

Spoitoru a ramas in picioare dupa primele doua gloante

Fane Spoitoru in urma cu mai multi ani
Fane Spoitoru in urma cu mai multi ani

Pentru ca Fane Spoitoru se apropia din ce in ce mai mult, Nelu Florea a mai tras un foc in aer.
“Nu stiam ca are o sabie in mana, ca altfel trageam in plin, nu-l lasam sa se apropie. Cand am vazut arma alba deja era prea tarziu. A ridicat-o deasupra capului si m-a taiat. Am ripostat. I-am bagat un glont in piciorul stang, dar nu a cazut. Inca un glont in celalat picior, dar degeaba, rezista bine. Urmatoarele patru cartuse i le-am bagat in burta, abia atunci s-a prabusit Ion Titisor”. 

Fostul politist povesteste ca si-a vazut oasele cum ii ieseau afara in urma taieturii de sabie, insa a rezistat. 
“Pe Spoitoru il linistisem, insa mai erau cativa care ne amenintau. Gloante nu mai aveam, iar al doilea incarcator era in buzunarul de la pantaloni, dar nu-l gaseam. Am indreptat arma catre ei si am zis ca trag, cel mai probabil au crezut ca am reusit sa incarc pistolul, si au fugit. Si-au dat seama ca era groasa”.

Cursa nebuna cu taxiul prin Bucuresti

Nelu Florea

Fostul politist s-a suit in primul taxi care i-a iesit in cale si i-a spus soferului sa-l duca la spital. “Ala era speriat rau, m-a intrebat ce s-a intamplat.  I-am spus ca politistii au fost atacati si ca am tras, insa nu stiu daca a murit cineva. I-am zis sa bage viteza, ca daca ne prind atacatorii ne omoara pe amandoi. Soferul era galben la fata, a fost o cursa nebuna pana la Spitalul de Urgenta. N-a vrut nici bani, nici nimic, a rasuflat usurat cand a scapat de mine”, povesteste  Florea.

Acesta spune ca la spital i-au fost acordate primele ingrijiri medicale, si ca la scurt timp acolo au sosit mai multi colegi de-ai sai. “Le-am spus sa nu ma lase acolo, ca ma omora aia,  si le-am cerut  sa ma duca la Spitalul Militar. M-au pus pe o targa, m-au acoperit cu un cearceaf ca sa nu ma recunoasca nimeni, si ne-am indreptat catre Ambulanta. Numai ca pe hol am trecut pe langa targa pe care era Fane Spoitoru, atunci il adusesera si pe el la spital. Daca stiau aia ca langa ei este politistul care a tras, ma macelareau. Am scapat insa”, a mai spus Nelu Florea.

Pazit de 26 de oameni inarmati

Nelu Florea

El spune ca in perioada in care a fost internat in spital,  a fost pazit de 26 de oameni inarmati pana in dinti.
“Aveam doi oameni in salon, patru la usa, si alti 20 imprastiati prin spital. Nici musca nu trecea de ei. Se vehicula ca amicii lui Titisor vor sa se razbune, ca vor sange si alte asemenea lucruri. Habar nu am daca a existat aceasta intentie, spun doar ce s-a vehiculat la acea vreme. O perioada am fost pazit mai ceva ca Ceausescu. Paza am avut si dupa ce am iesit din spital, un pas nu puteam sa fac fara sa fiu supravegheat de politisti inarmati”, mai spune Nelu Florea.

El afirma ca a ramas cu cicatrici pe brat de la lovitura de sabie, dar ca  isi poate folosi mana stanga. “Nu mai e ce-a fost, dar merge. Este mana stanga, oricum nu fac mare lucru cu ea”.

Bogdan Galca

 

Banner

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu despre ea
Locul din România unde se află CEA MAI FRUMOASĂ stradă din Europa / Puțini știu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după ce s-a afișat întâi cu logodnica și apoi cu amanta!
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Vlăduța Lupău, apariție INCEDIARĂ! A renunțat la haine și s-a fotografiat AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică.  Se anunță schimbări benefice, plouă cu bani și scapă de probleme
Zodii care vor avea parte de o perioadă fantastică. Se anunță schimbări benefice, plouă cu...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să alerg un miel”. Blondina face dezvăluiri inedite
Cum vor petrece Paștele Oana și Viorel Lis: „O să mă duc pe câmp să...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua de Florii? Primele rezultate ale analizelor
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii. Dimineața când ne trezeam, simțeam mirosul de lapte fiert, de turte făcute pe plită și căldură.”
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat înapoi! Adevărul din spatele gestului său
„Am crezut că sunt iubit. Pleacă!” Pepe a aruncat verigheta și nu s-a mai uitat...
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Clădirea emblematică din București în care s-ar petrece lucruri stranii. Unii spun că este bântuită
Orașul din România în care se construiește un ansamblu rezidențial peste o necropolă: “Cei mai mulți dintre decedați nu au avut coșciug”
Orașul din România în care se construiește un ansamblu rezidențial peste o necropolă: “Cei mai...
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai mânca, dementule!''
Scandal monstru între Florin Dumitrescu și Alex Dima. Chef-ul l-a jignit foarte urât. ''Nu mai...
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
Ce efecte are cloropicrina, arma chimică folosită de Rusia în Ucraina
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun ban
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții de minimă decență”
Un român a făcut CALCULUL complet: „Cât costă să locuiești, singur, în Londra, în condiții...
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital:
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de euro pe lună”
Cum arată apartamentul de lux în care locuiește Raluca Bădulescu în chirie: „Plătesc 1.300 de...
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii trebuie să aibă mare grijă când îl consumă
Alimentul de pe masa de Paște care te face să ieși pozitiv la drug-test. Șoferii...
Singurele trei zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe în următoarele zile. Noroc, câștiguri mari și succes uriaș pentru acești nativi
Singurele trei zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe în următoarele zile. Noroc, câștiguri...