Acasă » Cancan » A explodat ”bomba cu superbacterii” în maternitățile din București! 10 bebeluși au fost deja infectați cu o tulpină intraspitalicească

A explodat ”bomba cu superbacterii” în maternitățile din București! 10 bebeluși au fost deja infectați cu o tulpină intraspitalicească

De: Răzvan Scarlat 27/11/2018 | 23:20

E alertă în Ministerul Sănătății! Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a confirmat în premieră pentru CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România. A explodat ”bomba cu superbacterii” în maternitățile din Capitală!   Zece bebeluși au fost deja infectați cu o tulpină intraspitalicească. Fenomenul este cu atât mai alarmant, cu cât medicii avertizează că există pericole reale de deces. Vă prezentăm, în continuare, detalii de ultimă oră despre gravitatea situației. 

Scandal fără precedent în Sănătate. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, trage un semnal de alarmă după ce a aflat că la Maternitatea Giulești ar “colcăi” stafilococul auriu, o bacterie extrem de agresivă care poate chiar să-i ucidă pe bebeluși. Dezvăluirile care urmează sunt incredibile și, în mod logic, cei vinovați ar trebui trași la răspundere!  

Înfiorător este că ar fi apărut astfel de cazuri și la alte maternități din Capitală, motiv pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) s-a sesizat și a început o serie de controale severe.

(NU RATA: O EDUCATOARE DIN DÂMBOVIŢA A ÎMBOLNĂVIT CINCI COPII CU TBC. POLIŢIA A DESCHIS DOSAR PENAL)

Incredibil, dar adevărat! Conform unor surse demne de încredere, la Maternitatea Giulești ar fi existat, recent, nu mai puțin de 10 cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu stafilococ auriu la nou-născuţi! Este vorba de o infecție nosocomială, care s-ar fi transmis de la un bebeluș la altul. Ulterior, micuții bolnavi ar fi fost transferați la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru a primi tratament adecvat. 

Infecțiile nosocomiale pot să apară în legătură cu deficiențe de igienă, sterilizare, manevre sau îngrijiri medicale. Acest tip de infecție se produce într-un spital, fie între pacienți de boli diferite care ajung în contact unii cu alții, fie de la bolnavi sau purtători proveniți din rândul personalului de îngrijire. De obicei, această infecție este post-operatorie.

Maternitatea Giulești este implicată, astfel, într-un nou scandal după ce, în 2010, șase bebeluși au murit arși de vii la doar câteva ore după ce au venit pe lume.

Maternitatea Giulești, locul unde 10 bebeluși s-au îmbolnăvit recent

(VEZI AICI: IMAGINI ȘOCANTE. BEBELUȘ PLIN DE RĂNI, DUPĂ CE A FOST INFECTAT ÎNTR-UN SPITAL DIN BAIA MARE, IMEDIAT DUPĂ NAȘTERE)

Probleme și la alte maternități din București!

Potrivit informațiilor CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, cazuri similare s-ar fi înregistrat și alte maternități din Capitală. Astfel că situația este de-a dreptul îngrozitoare! Probleme cu stafilococul auriu, bacterie care ar putea să-i ucidă pe bebeluși, există și în alte unități medicale din București. Tot ce se întâmplă în prezent este strigător la cer și este cazul ca persoanele abilitate să ia atitudine, cât mai curând, în așa fel încât să fie evitată o tragedie!

Toate aceste informații au ajuns și la DSP. Acesta este, de altfel, și motivul pentru care Direcția de Sănătate Publică a început, de luni, o serie de controale fără precedent la toate maternitățile din București, indiferent că unitățile medicale sunt de stat sau private. Lucrurile trebuie să intre, la un moment dat, pe făgașul normal, iar nou-născuții să nu fie în pericol să fie infectați în spitale și să ajungă să-și piardă viața!

(CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! BACTERIA UCIGAȘĂ SE POATE RĂSPÂNDI ÎN SPITALELE DIN LUMEA ÎNTREAGĂ)

Stafilococul auriu este o bacterie frecvent întâlnită la nivelul pielii sau în interiorul nasului. Deși în majoritatea situațiilor nu este dăunătoare, dacă pătrunde în organism prin intermediul unei răni poate cauza o serie de infecții, unele potențial fatale.

În continuare, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, și care sunt întrebările adresate de DSP către maternitățile din Capitală, la care managerii trebuie să răspundă. În plus, trebuie să facă dovada că în unitățile pe care le conduc nu există pericolul unui focar de stafilococie.

DSP a demarat un control sever la maternitățile din București

DSP a confirmat controalele!

Referitor la cele prezentate mai sus, site-ul nostru a solicitat un punct de vedere și capilor de la Ministerul Sănătății. Aceștia ne-au direcționat, însă, către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

“Referitor la solicitarea dvs., vă informăm că aceasta a fost redirecționată către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, instituție de la care urmează să primiti răspunsul privind aspectele semnalate”, a fost reacția rapidă de la Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost și ei extrem de prompți cu răspunsul și au confirmat informația CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, conform căreia DSP a demarat controale în maternitățile din Capitală.

“În această perioadă, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti desfăşoară un control tematic pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, în clinicile de obstetrică-ginecologie şi în secţiile de neonatologie din unităţile sanitare publice şi private, acţiune care este în curs de derulare”, au precizat reprezentanții DSP.

DSP a început un control la maternitățile din Capitală

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected] sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25 mai
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei doi soți în Italia. Fetițele au fost lăsate acasă
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...