Acasă » Știri » Rețete sănătoase și delicioase care au fasolea verde drept ingredient principal

Rețete sănătoase și delicioase care au fasolea verde drept ingredient principal

De: L.N. 25/03/2020 | 15:57
Rețete sănătoase și delicioase care au fasolea verde drept ingredient principal

Fasolea verde este unul dintre cele mai consumate ingrediente în rândul românilor, datorită faptului că este considerată o legumă foarte sănătoasă, dar și pentru că poate fi gătită în nenumărate rețete. În acest articol găsiți cinci exemple de preparate delicioase, sănătoase și în același timp ușor de pregătit cu fasole verde. 

Nutriţioniştii recomandă fasolea verde pentru calităţile sale deosebite, studiile efectuate de-a lungul timpului demonstrând faptul că această legumă conţine, printre altele, proteine, dar şi foarte multe vitamine. Foarte populară în România, dar şi pe întregul continent, fasolea verde este indicată în special pentru reglarea nivelului glicemiei, scăderea colesterolului, combaterea afecţiunilor şi pentru reducerea riscului de obezitate. Astfel, diabeticii şi cei aflaţi la dietă pot să consume fără niciun fel de problemă acest aliment.

Iată câteva rețete delicioase care au ca ingredient principal fasolea verde:

Mâncarea de fasole verde cu roşii şi usturoi

Cei mai mulți oameni consumă fasolea verde în combinație cu carne. Sunt însă și preparate delicioase fără aceatsa, un exemplu este fasolea verde cu roșii și usturoi. Care este foarte ușor de pregătit, dar și foarte ieftină și la îndemâna oricui. Pe lângă fasolea verde mai sunt necesare o ceapă, 10-12 căţei de usturoi, o lingură de boia dulce, sare şi piper, ultimele după gust.

Fasolea cu roşii şi usturoi este foarte simplu de pregătit şi se prepară într-un timp scurt. Mai întâi se pregăteşte o cratiţă în care se toarnă puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată subţire şi se căleşte la un foc mic timp de aproximativ 5 minute. Urmează apoi să se adauge usturoiul tocat mărunt şi boia, timp în care se amestecă permanent aproximativ două minute.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Mesajul unui patron de pompe funebre, în plină pandemie de coronavirus: „Stați…

Apoi, se pune fasolea verde şi se amestecă cel puţin încă două minute. În sfârşit, se adaugă şi roşiile tăiate mărunt şi se toarnă puţină apă, se acoperă vasul şi se lasă la fiert timp de 30-40 de minute, până când fasolea verde este suficient înmuiată. Din acest moment lucrurile devin şi mai simple, iar tot ce rămâne de făcut este ca mâncarea să fie condimentată după gust, cu sare şi cu puţin piper.

Mâncarea de fasole verde cu roşii şi usturoi

Fasole verde a la Francia

O reţetă oarecum asemănătoare, dar cu ceva mai multe ingrediente poate reprezenta o soluţie şi pentru cei mai pretenţioşi gurmanzi.   Din start este nevoie de 500-700 de grame de fasole verde, la care se adaugă un ardei capia şi un ardei gras. Pe listă mai trebuie inclusă o ceapă mare, patru sau cinci morcovi, cinci căţei de usturoi şi două linguri de pastă de roşii. Nu în ultimul rând, cei cărora le place mărarul pot să adauge o legătură proaspătă luată de la piaţă sau supermarket, plus nelipsitele condimente, în primul rând sare şi piper.

CITEȘTE: MINISTERUL JUSTIȚIEI avertizează: Infracțiunile săvârșite în perioada stării de urgență sunt pedepsite mai…

Prima dată se fierbe fasolea timp de 10-15 minute, după care se toacă ceapa şi ardeii şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei. Între timp, se trece la morcovi, care se taie în bucăţele cât mai mici şi se adaugă lângă ceapă, împreună cu fasolea fiartă puţin. Peste toate acestea se toarnă un pahar de apă şi se lasă la fiert timp de un sfert de oră, timp în care se adaugă şi pasta de roşii şi usturoiul tăiat mărunt. Din acest moment se lasă totul la fiert încă un sfert de oră, la foc mic, după care se poate adăuga sare, piper şi, după gust, mărar.

Fasole verde a la Francia

Mâncare de fasole cu pulpe de pui

Şi pentru că multă lume asociază chiar şi fasolea verde cu carnea, o altă propunere vizează mâncarea de fasole cu pulpe de pui. Ingredientele de bază sunt fasolea verde (750 de grame – un kilogram) şi pulpele de pui, de preferat inferioare, aproximativ un kilogram. Lor li se adaugă două cepe, două roşii şi două linguri de pastă de roşii, o legătură de pătrujel şi o lingură de făină, plus sare şi piper.

CITEȘTE ȘI:  ORDONANȚĂ. Marcel Vela: „Au apărut și pe internet bancuri cu recomandările. Lumea le-a…

Prima dată se pun la prăjit pulpele de pui, cam 10 minute, iar fasolea verde se fierbe 15 minute. Între timp se taie mărunt ceapa şi se pune la călit, alături de usturoiul tocat mărunt şi de roşiile tăiate în cubuleţe mici. Apoi, se adaugă pulpele de pui rumenite şi se lasă la fiert, câteva minute, după care se adaugă şi fasolea şi pasta de roşii.   Acestea sunt lăsate împreună la fiert 15-20 minute şi se adaugă făina şi se mai lasă încă cel mult cinci minute la fiert, timp în care se adaugă şi pătrunjelul tăiat mărunt. Nu în ultimul rând, la final se adaugă după gust sare şi piper, iar mâncarea este gata.

Mâncare de fasole cu pulpe de pui

Tocană de fasole verde

Adaugam pe listă și tocana de fasole verde, bogată în nutrienți, foarte sănătoasă, fiind indicată diabeticilor, suferinzilor de maladii cardiovasculare, hepato-renale, guta, supraponderalilor, obezilor. E o mancarică traditională, ușoara și hrănitoare de vară, pe care o putem savura exact așa cum e sau ca garnitura pentru fripturi. Tocana de fasole verde nu este numai pentru vegetarieni, este un preparat potrivit pentru a fi gătit în timpul săptămânii. Este gustoasă si simplu de pregatit, mai ales ca puteți folosi și fasole verde congelată, pe care o putem găsi tot timpul anului.

CITEȘTE ȘI: CRIZA COVID-19. Președintele Klaus Iohannis, declarații de ultima oră de la Cotroceni (LIVE…

Pentru preparare este nevoie de 700 gr. de păstai de fasole verde spălate și fiecare ruptă în câte 2-3 bucăți, o ceapă curățată și spălată, un ardei gras curățat și spălat, un morcov curățat și spălat, 3 roșii decojite, o legătură de pătrunjel spălat, 2 linguri cu ulei, sare, piper proaspăt măcinat, usturoi și apă.

Tocană de fasole verde

Fasole verde cu usturoi

Un alt preparat la îndemână, extrem de simplu și totodată răcoros și proaspăt este fasolea verde cu usturoi. Folosită pentru feluri principale, dar şi în diverse tipuri de salate, fasolea verde este o sursă importantă de vitaminele C, K şi alţi nutrienţi, precum fier, magneziu şi calciu.

Pentru această mâncare de fasole verde fierbe legumele la foc mic, pentru că în acest fel se pierd mai puţine substanţe hrănitoare. Este nevoie de 500 gr fasole, 40 ml ulei, 5 catei usturoi și sare după gust.

Fasole verde cu usturoi
Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia fetițele! Ce părere are Doctorul Psiholog Ion Duvac despre această situație
Dana Roba, în lacrimi după ce familia lui Daniel Balaciu a amenințat-o că îi ia...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25 mai
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost răpus de o boală incurabilă
Lumea afacerilor din România, zguduită de decesul unui dintre cei mai cunoscuţi afacerişti. A fost...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
E ilegal pentru cei cu CASA la CURTE. Nu poți face asta vecinului. Faci închisoare
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
Averea lui Ionuţ Negoiţă a explodat! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul...
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei doi soți în Italia. Fetițele au fost lăsate acasă
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e de periculos
Orașul din România unde nu e bine să trăiești astăzi. Locuitorii nu știu cât e...