Acasă » Știri » Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

De: Anna Caba 08/11/2021 | 22:05
Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dacă până acum am avut parte de temperaturi ridicate chiar și în luna noiembrie, vreme se schimbă radical, iar în următoarele zile meteorologii anunță temperaturi negative, în unele zone. Așadar, urmează unele dintre cele mai reci nopți și dimineți din luna noiembrie.

Meteorologii anunță a schimbare radicală a vremii, în această seară, în zonele înalte de la munte se va depune un strat consistent de zăpadă, iar ploaia din zonele mai joase se va transforma treptat în lapoviță. În următoare perioadă termometrele vor arăta temperaturi mai scăzute decât ceea ce ar fi normal pentru această perioada, minimale prognozate de meteorologi încadrându-se între -1 și -10 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

BANAT

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 …9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1…2 grade, în medie. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2…3 grade.

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 7 – 9 noiembrie, când izolat vor fi și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

CRIŞANA

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1…2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 …9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8…9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade.

Va ploua în intervalul 7 – 9 noiembrie, când local vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9…10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 și 15 noiembrie, și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 …8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade.

Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

MARAMUREŞ

În intervalul 8 – 12 noiembrie, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 11 grade, iar media minimelor va scădea de la 7 la -1…0 grade. Între 12 și 16 noiembrie și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii în jurul a 7 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în continuare, în medie, ușor sub 0 grade. Până la finalul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a 0 grade.

Temporar va ploua în intervalul 7 – 9 noiembrie, când pe alocuri vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie

MOLDOVA

În primele 3 zile ale intervalului și la nivelul acestei regiuni temperaturile vor fi în scădere, de la o medie de 13 la 7 grade pentru maxime și de la 7 la -1 grad pentru minime. Vremea va fi în ușoară încălzire în perioada 11 – 13 noiembrie când media temperaturilor maxime va fi de 9…11 grade, iar cea a minimelor va crește de la -2 la 2 grade. Ulterior, cu mici variații de la o zi la alta, valorile termice vor fi ușor sub cele normale astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra medii ale maximelor de 6…8 grade, iar cele ale minimelor vor fi apropiate de 0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în intervalul 7-10 noiembrie, dar apoi regimul pluviometric se va menține deficitar, chiar dacă izolat și trecător pot fi precipitații slabe

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în scădere până în 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor, 1…3 grade. Vremea se va încălzi ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic cu medii de 11…12 grade la maxime și 3…5 grade la minime. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 9…11 grade și ale minimelor de 2…4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Regimul pluviometric se va menține deficitar, cu ploi în general slabe în intervalul 8-10 noiembrie și posibil după data de 17 noiembrie

MUNTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 8 grade, iar cea a minimelor 2…3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11…12 grade, dar cele minime vor fi în continuare scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Temporar va ploua în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

OLTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor 1…3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11…12 grade, dar cele minime se vor menține scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade și ale minimelor de 0…2 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

LA MUNTE

În primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2…4 grade și a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor crește în intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8…9 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal.

Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, ploi, lapovițe și ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Absolventă a Facultății de Jurnalism citeste mai mult
Parteneri
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în această zi
JOIA MARE, tradiții, obiceiuri, semnificație. Ce nu ai voie sub nicio formă să faci în...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a LIPIT de el
Cu ea s-a DISTRAT Pescobar de 1 mai! Cine e Lavinia, BOMBA sexy care s-a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat cel mai important comandant al Armatei Române în Primului Război Mondial
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea generalului considerat...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit o revoltă uriașă
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Oana Roman, la un pas de moarte! Vedeta a povestit despre cea mai neagră noapte din viața ei: „Nu știam dacă îi voi supraviețui”
Oana Roman, la un pas de moarte! Vedeta a povestit despre cea mai neagră noapte...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau Joimăriţa
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de Pensii
Vestea așteptată de toți pensionarii din România. Anunțul de ultimă oră făcut de Casa de...
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a uimit până și pe grătargiu
Câți mici a comandat un singur român la o terasă de 1 Mai. Numărul l-a...
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l țină în Lumină!
Doliu uriaș în Joia Mare, în România! S-a dus și el! Ce Om! Dumnezeu să-l...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor pentru Ucraina
Rusia îşi intensifică producţia de armament, după ce Statele Unite au anunţat un nou ajutor...
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
https://www.gandul.ro/diverse/cat-costa-porumbul-fiert-sau-copt-in-vama-veche-pana-si-acest-simplu-produs-a-ajuns-sa-fie-foarte-scump-20198989
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată...
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am pornit cu o Dacia 1300 și eram cel mai bun fotbalist”
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Demi Moore se pregătește pentru ce este mai rău: Starea de sănătate a lui Bruce Willis se înrăutățește
Demi Moore se pregătește pentru ce este mai rău: Starea de sănătate a lui Bruce...
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei doi soți în Italia. Fetițele au fost lăsate acasă
Gabriela Cristea și Tavi Clonda, decizie radicală înainte de Paște. De ce au plecat cei...
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa unică să-și schimbe viața complet
Singurele zodii care vor avea noroc pe toate planurile în următoarele două luni. Primesc șansa...
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de ani n-a trecut pe acolo!”
Mircea Badea, reacție dură după ”pensionarea” din învățământ a lui Klaus Iohannis: ”Cum? 20 de...