Home » Stiri » Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

De: Anna Caba 08/11/2021 | 22:05
Meteorologii anunță o schimbare radicală a vremii. Se vor înregistra temperaturi negative. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dacă până acum am avut parte de temperaturi ridicate chiar și în luna noiembrie, vreme se schimbă radical, iar în următoarele zile meteorologii anunță temperaturi negative, în unele zone. Așadar, urmează unele dintre cele mai reci nopți și dimineți din luna noiembrie.

Meteorologii anunță a schimbare radicală a vremii, în această seară, în zonele înalte de la munte se va depune un strat consistent de zăpadă, iar ploaia din zonele mai joase se va transforma treptat în lapoviță. În următoare perioadă termometrele vor arăta temperaturi mai scăzute decât ceea ce ar fi normal pentru această perioada, minimale prognozate de meteorologi încadrându-se între -1 și -10 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

BANAT

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 …9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1…2 grade, în medie. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2…3 grade.

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 7 – 9 noiembrie, când izolat vor fi și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

CRIŞANA

În intervalul 8 – 12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11…12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1…2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8 …9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8…9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade.

Va ploua în intervalul 7 – 9 noiembrie, când local vor fi posibile și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

TRANSILVANIA

Vremea se va răci în intervalul 8 – 11 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 12 la 9…10 grade, iar cea a minimelor de la 6 la -3 grade. Între 12 și 15 noiembrie, și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii de 7 …8 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași. A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a -2 grade.

Temporar va ploua în intervalul 7 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere în a doua parte a celei de-a doua săptămâni.

MARAMUREŞ

În intervalul 8 – 12 noiembrie, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul a 11 grade, iar media minimelor va scădea de la 7 la -1…0 grade. Între 12 și 16 noiembrie și temperaturile maxime vor ajunge la valori sub cele normale, cu medii în jurul a 7 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în continuare, în medie, ușor sub 0 grade. Până la finalul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 6…7 grade, iar cea a minimelor în jurul a 0 grade.

Temporar va ploua în intervalul 7 – 9 noiembrie, când pe alocuri vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie

MOLDOVA

În primele 3 zile ale intervalului și la nivelul acestei regiuni temperaturile vor fi în scădere, de la o medie de 13 la 7 grade pentru maxime și de la 7 la -1 grad pentru minime. Vremea va fi în ușoară încălzire în perioada 11 – 13 noiembrie când media temperaturilor maxime va fi de 9…11 grade, iar cea a minimelor va crește de la -2 la 2 grade. Ulterior, cu mici variații de la o zi la alta, valorile termice vor fi ușor sub cele normale astfel că, până la finalul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra medii ale maximelor de 6…8 grade, iar cele ale minimelor vor fi apropiate de 0 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe în intervalul 7-10 noiembrie, dar apoi regimul pluviometric se va menține deficitar, chiar dacă izolat și trecător pot fi precipitații slabe

DOBROGEA

Valorile termice vor fi în scădere până în 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor, 1…3 grade. Vremea se va încălzi ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiată de normalul termic cu medii de 11…12 grade la maxime și 3…5 grade la minime. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 9…11 grade și ale minimelor de 2…4 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Regimul pluviometric se va menține deficitar, cu ploi în general slabe în intervalul 8-10 noiembrie și posibil după data de 17 noiembrie

MUNTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 8 grade, iar cea a minimelor 2…3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11…12 grade, dar cele minime vor fi în continuare scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade și ale minimelor de 1…3 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Temporar va ploua în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă mai însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

OLTENIA

Valorile termice vor fi în scădere până pe 10 -11 noiembrie, când media maximelor va fi în jurul a 7 grade, iar cea a minimelor 1…3 grade. Temperaturile maxime vor crește ușor pe 12 și 13 noiembrie, devenind apropiate de normalul termic cu medii de 11…12 grade, dar cele minime se vor menține scăzute, 0…2 grade, în medie. În cursul celei de-a doua săptămâni se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade și ale minimelor de 0…2 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal.

Va ploua moderat cantitativ în intervalul 8 – 10 noiembrie, când local vor fi și cantități de apă însemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

LA MUNTE

În primele trei zile, valorile termice vor fi în scădere până la o medie a maximelor de 2…4 grade și a minimelor în jurul a -3 grade. Temperaturile maxime vor crește în intervalul 11 – 12 noiembrie, devenind mai ridicate decât normalul termic al acestei perioade pentru această regiune, cu medii ale maximelor de 8…9 grade și minime în jurul pragului de îngheț. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni nu sunt estimate variații mari de la o zi la alta astfel că se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 2…4 grade și ale minimelor de -4…-2 grade, caracterizând în această regiune o vreme mai rece decât în mod normal.

Temporar vor fi precipitații moderate cantitativ, ploi, lapovițe și ninsori în intervalul 8 – 10 noiembrie, iar după data de 14 noiembrie, probabilitatea pentru precipitații va fi ceva mai ridicată spre finalul celei de-a doua săptămâni.

A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune și activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației CANCAN.RO, site ce face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. Absolventă a Facultății de Jurnalism citeste mai mult
Parteneri
ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de podea de mai multe ori. Atacatorul a fost eliberat!
ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit timpul în loc
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
10 alimente și suplimente care subțiază sângele și reduc riscul de cheaguri
10 alimente și suplimente care subțiază sângele și reduc riscul de cheaguri
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar și scandalizat lumea cu comportamentul ei
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
Bucurie fără margini în showbiz-ul românesc. Vedeta noastră devine iar părinte. Mesajul care topește inimile tuturor
Bucurie fără margini în showbiz-ul românesc. Vedeta noastră devine iar părinte. Mesajul care topește inimile...
Noi dezvăluri despre amanta lui Reghe, Kamara rupe tăcerea: Cea mai mare ruşine...
Noi dezvăluri despre amanta lui Reghe, Kamara rupe tăcerea: Cea mai mare ruşine...
Sf. Nicolae, tradiţii şi obiceiuri. Ce este strict interzis să facem astăzi
Sf. Nicolae, tradiţii şi obiceiuri. Ce este strict interzis să facem astăzi
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Anunțul momentului pentru toată România! Se întâmplă chiar azi, pe 3 decembrie. Se dau câte 400 de lei
Anunțul momentului pentru toată România! Se întâmplă chiar azi, pe 3 decembrie. Se dau câte...
Schimbare totală pentru certificatul verde! Anunțul făcut în direct la Antena 3. ESTE BOMBA SERII
Schimbare totală pentru certificatul verde! Anunțul făcut în direct la Antena 3. ESTE BOMBA SERII
Jocul care îți permite să câștigi monede virtuale pe stradă, disponibil chiar acum!
Jocul care îți permite să câștigi monede virtuale pe stradă, disponibil chiar acum!
Tesla lansează ATV-ul Cyberquad pentru copii. Cât costă un exemplar
Tesla lansează ATV-ul Cyberquad pentru copii. Cât costă un exemplar
Familia Sterp, în doliu! „Ion Șmecherul”, bărbatul căruia i-au construit o casă nouă, a murit: „Știu cât de mult îl iubeați”
Familia Sterp, în doliu! „Ion Șmecherul”, bărbatul căruia i-au construit o casă nouă, a murit:...
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e terifiant
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Câștigătorul marelui premiu la Loto, RIDICAT de polițiști! Ce a făcut bărbatul, după ce s-a văzut cu 1,6 milioane euro
Câștigătorul marelui premiu la Loto, RIDICAT de polițiști! Ce a făcut bărbatul, după ce s-a...
S-au lăsat pozați în ipostaze demne de filme pentru adulți. Imagini incendiare cu o cunoscută vedetă, alături de partenerul ei FOTO
S-au lăsat pozați în ipostaze demne de filme pentru adulți. Imagini incendiare cu o cunoscută...
Ilie Năstase a fost conectat la aparate! Ce s-a întâmplat cu marele sportiv după ce a fost internat în spital cu COVID
Ilie Năstase a fost conectat la aparate! Ce s-a întâmplat cu marele sportiv după ce...
Moment crucial pentru Raluca Dumitru la Bravo, ai stil! Celebrities! Concurenta izbucnește în plâns și părăsește platoul
Moment crucial pentru Raluca Dumitru la Bravo, ai stil! Celebrities! Concurenta izbucnește în plâns și...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu respectă noile reguli
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...
Băiatul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, gest emoționant, pentru cel care i-a fost ca un tată: ”E pustie pădurea”
Băiatul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, gest emoționant, pentru cel care i-a fost...
Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut
Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut
Puiu Mironescu a câștigat la CEDO! Interlopul care a comandat asasinarea rivalului cu o bombă a dat statul în judecată pentru că nu a putut vota
Puiu Mironescu a câștigat la CEDO! Interlopul care a comandat asasinarea rivalului cu o bombă...
Idei de cadouri pentru Crăciun din oferta Lidl
Idei de cadouri pentru Crăciun din oferta Lidl
"Începe statul totalitar"! Premoniția furioasă a lui ÎPS Teodosie