Acasă » Cancan » Se strâng bani pentru refugiații din Ucraina. Vedetele internaționale, mobilizare fantastică!

Se strâng bani pentru refugiații din Ucraina. Vedetele internaționale, mobilizare fantastică!

De: Alina Nistor 12/04/2022 | 09:00

După ce Federația Rusă a invadat Ucraina, drama refugiaților a impresionat întreaga lume. Vedetele mondiale s-au mobilizat să strângă fonduri care să ajungă la refugiați, dar și la cei care încă n-au părăsit țara. Pe lista celebrităților care s-au implicat activ în acest demers se află nume mari din lumea muzicii, filmului și a sportului, potrivit unui documentar realizat de Gândul.ro.

În 25 martie, Comisia Europeană și guvernul Canadei au anunțat lansarea unei campanii mondiale de strângere de fonduri, în parteneriat cu organizația internațională de promovare și apărare a drepturilor civile Global Citizen. Volodimir Zelenski i-a invitat pe muzicieni, actori, sportivi, pe oamenii de afaceri și politicienii din întreaga lume să se alăture acestei mișcări și să susțină Ucraina. Scopul campaniei „Stand Up for Ukraine” urmărește să mobilizeze oamenii și să strângă fonduri pentru a sprijini eforturile umanitare din Ucraina și din țările învecinate.

Câți bani au strâns Mila Kunis și Ashton Kutcher pentru refugiați

Pe lângă eforturile din urma acestei campanii, starurile din străinătate și din țară au organizat diverse strângeri de fonduri sau direct donații pentru refugiați. Actrița de la Hollywood Mila Kunis, împreună cu soțul său, Ashton Kutcher, au reușit să strângă peste 34 de milioane de dolari din donațiile celor peste 65.000 de oameni care au susținut cauza Ucrainei.

(CITEȘTE ȘI: AMANTELE NEȘTIUTE ALE LUI VLADIMIR PUTIN. PE LISTA CUCERIRILOR LIDERULUI DE LA KREMLIN SE AFLĂ ȘI O FEMEIE CELEBRĂ)

Cei doi au anunțat pe rețelele sociale că și-au îndeplinit obiectivul de a-i ajuta pe ucrainenii care și-au părăsit casele pentru a se refugia în țările vecine. Actrița s-a născut în Ucraina, la Cernăuți, însă a părăsit țara alături de familia sa când avea doar 7 ani.

Mila a susținut că este mai mândră ca niciodată că este ucraineancă. Ca răspuns, soțul său a declarat: ”Iar eu nu am fost mai mândru că sunt însurat cu o ucraineancă. Evenimentele care s-au petrecut în Ucraina sunt devastatoare.

Nu există loc în această lume pentru acest tip de atac nedrept asupra umanității. Oamenii din Ucraina sunt curajoși și puternici, dar asta nu înseamnă că nu trebuie ajutați. Trebuie să-i susținem, vă rugăm să ne ajutați”.

David Beckham: „Am simțit neputința pe care o împărtășim cu toții”

Și celebrul actor Leonardo DiCaprio ar fi făcut o donație generoasă pentru victimele războiului. Acesta ar fi sprijinit oamenii afectați de invazie cu aproximativ 10 milioane de dolari. Leonardo DiCaprio are și origini ucrainene, bunica sa din partea mamei fiind născută în Odesa, un oraş-port strategic la Marea Neagră.

În acest demers s-au alăturat și actrița Blake Lively, cu sprijinul soțului ei, celebrul Ryan Reynolds, care au anunțat că vor dubla orice donație primită de către agenţia pentru refugiaţi a ONU, în limita a un milion de dolari.

Victoria și David Beckham sunt și ei printre cei care nu au rămas indiferenți față de situația în care se află Ucraina acum. Cei doi au donat o sumă considerabilă pentru victimele din estul Europei, aproximativ un milion de euro.

(VEZI AICI: LA CE ARMAMENT A RECURS RUSIA ÎN RĂZBOIUL DIN UCRAINA. RACHETELE SPECIALE SUNT ”AȘII” LUI PUTIN)

Fostul fotbalist de la Real Madrid și Manchester United, actual patron al formației americane Inter Miami, a îndemnat oamenii din toată lumea să doneze în contul său de la UNICEF prin care pot fi sprijiniți copiii care sunt afectați de războiul din Ucraina.

Acesta a susținut că a simțit neputința cu care ne confruntăm toți, în scene de disperare.

Totodată, David Beckham a făcut apel la cetățeni prin intermediul rețelelor de socializare: ”La fel ca voi, am urmărit situația din Ucraina desfășurându-se, cu groază și neîncredere. Mame forțate să fugă cu copiii lor. Familii sfâșiate.

Copii luați din paturile lor pentru a deveni refugiați peste noapte.

Cu familia în siguranță, în jurul meu, am simțit neputința pe care o împărtășim cu toții atunci când ne confruntăm cu scene de disperare. Vă rog, alăturați-vă mie în a sprijini UNICEF în activitatea sa vitală pe teren și donați ceea ce puteți”.

Un nou „Wind of Change”

Kit Harington, starul din Game of Thrones, alături de alți artiști au apărut în spoturi audio și video pentru a ajuta la strângerea a 120 de milioane de dolari pentru Comitetul de Urgență în caz de dezastru. Astfel, vorbim despre 15 organizații nonprofit din Marea Britanie care s-au unit să sprijine refugiații ucraineni.

Legendara trupă rock Scorpions, cea care a dat o ultimă lovitură comunismului cu piesa „Wind of Change”, odată cu reunificarea Germaniei și care în anul ’90 răsuna chiar în Piața Roșie din Moscova,  a schimbat într-un concert la Las Vegas versurile piesei considerate simbol al istoriei moderne.

Solistul trupei, Klaus Meine, a înlocuit versurile melodiei „Wind of Change”, după prima sa vizită în URSS, cu versuri prin care își arăta susținerea față de poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate și independență. Astfel, versul: „Urmez Moscova până la Gorky Park” a fost înlocuit cu „Acum, ascultă-mi inima, spune Ucraina”.

(CITEȘTE AICI: CÂT DE BOLNAV ESTE LIDERUL DE LA KREMLIN)

Pe fundal a fluturat drapelului Ucrainei, iar Matthias Jabs  a cântat la o chitară în culorile albastru-galben.

Și vedetele din România au reacționat

Nu sunt singurii rockeri care au sărit în ajutorul ucrainenilor. Membrii trupei Metallica nu s-au lăsat mai prejos. Aceștia au donat jumătate de milion de dolari, fonduri care au fost oferite prin intermediul unei organizații de caritate și trimise unui ONG care le asigură refugiaților ucraineni hrană. Totodată, Metallica are în plan să adune în următoarele luni un milion de dolari în sprijinul refugiaților.

Și rapperul rus Oksimiron pe numele său Miron Fedorov, care a condamnat decizia lui Putin încă de la începutul invaziei în Ucraina, a organizat diverse concerte de caritate și a strâns deja peste 80.000 de dolari pentru cei care au fost nevoiți să-și părpsească țara.

Și artiștii din România, alături de alți interpreți străini au organizat în cea de-a doua săptămână a lunii martie un concert caritabil, în sprijinul Ucrainei.

(NU RATA: ELE SUNT FRUMUSEȚILE CARE FAC PARTE DIN ARMATA UCRAINEANĂ)

Peste 35.000 de persoane au participat la concertul care a durat aproape 8 ore. Suma strânsă în urma acestui eveniment s-a ridicat la aproximativ 750.000 de euro,bani care au fost donați către organizația Crucea Roșie, care va ajuta refugiații ucraineni ajunși în țara noastră. Printre artiști s-au numărat Armin Van Buuren, Tom Odell, Jamala, Carlas Dreams, Horia Brenciu, Andra, Inna și Adda.

Documentarea acestui material a fost realizată de Gândul.ro

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Absolventă a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din Cadul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A urmat apoi studii universitare de masterat, ”Marketing Politic și Comunicare”, în cadrul aceleiași universități. citeste mai mult
Parteneri
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din București
„Ofertă de PAȘTE!”. Cu câți lei se vinde un singur ou, în Piața Progresul din...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi această femeie superbă. Nimeni n-o crede
Asta CHIAR e greu de crezut! Ce meserie avea în viața de zi cu zi...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani. Nu are dureri de spate și încă își conduce singur mașina
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a încheiat. Mesajul postat de brunetă pe rețelele sociale
Deea Maxer le dă de înțeles fanilor că povestea de dragoste cu Robert Drilea s-a...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în al nouălea cer după achiziție! „ Acum își cumpără pentru prima dată când e cu mine.”
Ce sumă a plătit Tavi Clonda pentru geanta oferită cadou soției. Gabriela Cristea este în...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Horoscop zilnic pentru luni, 29 aprilie. Probleme la muncă pentru două zodii
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să o cultive și să raporteze câștiguri uriașe
Planta care aduce un profit de 30.000 de euro la hectar. Românii au început să...
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Gabriela Cristea, lăsată cu ochi-n soare de Tavi Clonda: A agăţat o gagică!
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30 APRILIE
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Cum a ajuns Nuța din Vaslui să primească și salariu, și PENSIE, în același timp
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile mari
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul prezentatoarei de la Kanal D2
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă o siluetă de invidiat la 37 de ani. Secretul...
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024, cine plătește eventuale reparații și cum devii proprietar asupra lui
Cine face, de fapt, gardul comun sau gardul dintre vecini. Ce spune legea în 2024,...
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu știu exact unde stau
Singurele cartiere din București care sunt gemene. Nu există limită între ele și oamenii nu...