Acasă » Exclusiv » Marele actor, Florin Zamfirescu, declarații halucinante pentru CANCAN.RO! ”M-am plictisit de viață! Cred că mă duc!”

Marele actor, Florin Zamfirescu, declarații halucinante pentru CANCAN.RO! ”M-am plictisit de viață! Cred că mă duc!”

De: Ana Maria Păsat 18/05/2023 | 23:40

La cei 74 de ani ai săi, marele actor Florin Zamfirescu, alias Gigi Dumbravă din telenovelele românești, a făcut declarații tulburătoare în exclusivitate pentru CANCAN.RO. Prezent la lansarea noii cărți a Marinei Almășan, „În căutarea lui Moș Crăciun. Jurnal de călătorie în Finlanda”, acesta a mărturisit că deși are numai motive de satisfacții, s-a plictisit de viața de pe Terra și simte că va veni momentul în care se va duce…

Florin Zamfirescu a petrecut nu mai puțin de jumătate de secol de viață pe scenă, unde a jucat roluri memorabile. La câțiva ani de la retragere, se bucură de timp liber alături de soția sa, de profesie medic și de realizările copiilor săi.

Florin Zamfirescu spune că s-a plictisit de viața pe Pământ / Sursă foto: Arhivă

E mândru, totodată, de nepoții săi, are o viață și o bătrânețe liniștită. Nu se plânge de pensie, are casa, cu curte, pe care și-a dorit-o și nu pare să-i lipsească nimic. Cu toate acestea, marele actor ne-a mărturisit, printre altele, că s-a plictisit de viața pe Pământ…

„Am obosit”

CANCAN.RO: Ne aflăm la o lansare de carte, care are ca temă călătoria. Dumneavoastră în ce țări ați fost plecat, unde v-a plăcut cel mai mult?

Florin Zamfirescu: Am călătorit foarte mult, prin natura meseriei. De-a lungul celor 50 de ani de teatru, am bătut Europa, am fost în America. În Australia nu am fost, atâta. Am ajuns și-n Canada, și-n Africa, în Asia… Am fost. Niciodată nu m-am dus în excursie, dar acum, când aș putea, pentru că nu mai plec în turnee, nu mai am plăcerea. Am obosit. Vreau, și-mi place să stau acasă. Nu mai sunt călător. Prefer să citesc, să mă uit la un film și să scriu. Am două cărți terminate, pe care urmează să le public. Una – amintirile mele despre teatru, și o alta de povestiri.

CANCAN.RO: După ce v-ați retras, aveți viața pe care v-o doriți și liniștea necesară?

Florin Zamfirescu: Exact. Am viața pe care mi-am dorit-o și pe care mi-am construit-o. Am o casă pe pământ, 1.300 de metri de grădină în jur, gazon, grădină de zarzavat. Am căței, am și o broască țestoasă. Am o soție minunată, care-i medic. Iar acum am nevoie mare. Așa s-a întâmplat, nu am căutat eu un medic pentru că nu puteam. Și sunt mulțumit. Și ce să fac, scriu. Am publicat două cărți până acum, urmează celelalte două. Cartea de amintiri se numește „Am fost actor”.

VEZI ȘI: CE SPUNE FLORIN ZAMFIRESCU DESPRE CELE TREI CĂSNICII PE CARE LE-A AVUT. CELEBRUL ACTOR A ÎMPLINIT 73 DE ANI!

„Mă simt un bătrânel”

CANCAN.RO: Un actor cu nume, aș putea completa…

Florin Zamfirescu: Acum m-am retras și i-am lăsat pe cei tineri, am devenit un bun spectator. Merg la teatru, merg la filme, citesc. Mă simt și eu un bătrânel acolo. Dar nu pot să tac. Mai apar în emisiuni unde-mi dau cu părerea, ca urmare a spaimelor pe care le am.

CANCAN.RO: Ați trăit o viață pe scenă, acum sunteți pensionar. Vă ajunge pensia?

Florin Zamfirescu: Eu mi-am chivernisit totul. Am casa mea, nu am datorii. Pe mine nu m-a văzut prea multă lume prin cârciumi. Am mers în cârciumi în turneele din țară și din străinătate, pentru că trebuia să mănânc. Dar în București nu, pentru că puteam pune bani deoparte, ca să am la bătrânețe. Iar acum condiția mea de viață este foarte normală. Nu mă dă nimic afară din casă, nu am elicopter…Dar îmi ajunge ce am.

CANCAN.RO: Facturi mari nu aveți?

Florin Zamfirescu: Ba da, eu îi dau cardul meu de pensii și plătește soția. Și îi zic – să nu depășești. Dar e în regulă. Deocamdată pentru mine e în regulă. Am fost totuși profesor universitar, rector, iar pensia mea nu e dintre cele mai mici. Chiar mi se părea că am o pensie cam mare. Dar când am aflat ce pensie specială au unii, pentru ce se bat, mi-am zis că nu e posibil. Am din ce trăi și trăiesc normal. Dar eu nu-mi pot face anumite plăceri, cum ar fi să călătoresc. Nu, nu mă duc nicăieri.

CITEȘTE ȘI: ACTORUL FLORIN ZAMFIRESCU DĂ DE „PĂMÂNT” CU IMAGINEA FOSTEI SALE SOȚII CĂTĂLINA MUSTAȚĂ „O CANALIE. E PRIETENĂ CU PAHARUL, DE-ASTA NE-AM DESPĂRȚIT”

„Dar eu gata, m-aș cam duce”

CANCAN.RO: Cu sănătatea cum mai stați?

Florin Zamfirescu: În aparență stau foarte bine, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20.

CANCAN.RO: Cam ce afecțiuni aveți? La fumat ați renunțat…

Florin Zamfirescu: Cam toate. Întreabă-mă ce nu am.  Nu mai fumez de vreo cinci ani. Dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi. Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce.

CANCAN.RO: De ce spuneți asta? Acum e momentul să vă bucurați de timpul liber…

Florin Zamfirescu: Uite că mă bucur, și am și timp liber. Am copiii foarte buni, Vlad e directorul Teatrului Bulandra. E regizor, are succese enorme, are sălile pline când joacă. S-a căsătorit acum, a doua oară. Ștefana e o minune. E actriță, e regizoare, e conferențiar la UNATC. Am fost la ea la clasă, mâine mă duc, din nou, că are examen, să o văd. Am și o minune de nepoți, unul e pianist, altul pictor, altul e toboșar, cel mic e înnebunit de matematică.

CANCAN.RO: Aveți numai motive de satisfacție…

Florin Zamfirescu: Am, dar m-am plictisit de viața pe Pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – „Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc”. De ce o fi zis asta Nichita? ,,Viața fioroasă de sub ceresc”…

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a rupt tăcerea despre relația intimă cu milionarul
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
BOMBA ANULUI: Artista cunoscută de toată țara merge la INSULA IUBIRII 2024! Cu cine apare la ANTENA 1
BOMBA ANULUI: Artista cunoscută de toată țara merge la INSULA IUBIRII 2024! Cu cine apare...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare și va trebui să-și plătească greșelile din trecut
O zodie va fi lovită de o lecție karmică puternică. Va plânge cu lacrimi amare...
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Theo Rose, probleme de sănătate, chiar înainte de Paște: „Am înrăutățit situația”
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”! Bărbatul are 57 de ani și locuiește la țară
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns!
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența dintre noi două este că eu am căutat atenția unui singur bărbat, nu la 3.”
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Pensii dublate pentru această categorie de români! Anunțul a fost făcut chiar înainte de Paște
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu preotul şi au asistat la sfinţirea bucatelor:
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Când treci prin scanerul de securitate din aeroport agenții te văd dezbrăcat???
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două ingrediente
Amestecul banal care te scapă de insomnii. Poți să adormi mai repede cu doar două...
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
Zodiile care vor străluci în Săptămâna Luminată 2024. Patru nativi intră sub protecție divină
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
A murit marele actor. A fost iubit de toată lumea. L-au adorat
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Anunţul momentului! Irinel Columbeanu a plecat din azil
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Jocuri gratuite pt. abonații PlayStation Plus Essential în mai 2024
Noile
Noile "linii roşii" ale NATO: în ce situaţie ar fi trimise trupe occidentale în Ucraina...
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Exclusiv: Borcea își inițiază fiul în tainele afacerilor. Cei doi au fost surprinși în acțiune
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte puțin, în fiecare zi”
Tatăl Alinei Apostol, închisă într-un penitenciar din China, declarații SFÂȘIETOARE: ”Copilul meu moare acolo câte...
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat! Gestul făcut de Gică Hagi
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: L-am văzut schimbat!...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize vor primi de la univers și de la parteneri
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în Lunea Albă
Tradiții și obiceiuri pentru a doua zi de Paște: Ce este bine să faci în...
Flick și soția lui, Denisa Filcea, și-au surprins fanii de Paști. Cât de mare a crescut fiica lor
Flick și soția lui, Denisa Filcea, și-au surprins fanii de Paști. Cât de mare a...
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum și aceste beneficii
Vești bune de la BRD pentru toți românii care primesc pensia pe card. Au acum...
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție de zodie
Ce zodii au noroc în luna mai. Cum afli ziua norocoasă în 2024, în funcție...