Acasă » Exclusiv » Marele actor, Florin Zamfirescu, declarații halucinante pentru CANCAN.RO! ”M-am plictisit de viață! Cred că mă duc!”

Marele actor, Florin Zamfirescu, declarații halucinante pentru CANCAN.RO! ”M-am plictisit de viață! Cred că mă duc!”

De: Ana Maria Păsat 18/05/2023 | 23:40

La cei 74 de ani ai săi, marele actor Florin Zamfirescu, alias Gigi Dumbravă din telenovelele românești, a făcut declarații tulburătoare în exclusivitate pentru CANCAN.RO. Prezent la lansarea noii cărți a Marinei Almășan, „În căutarea lui Moș Crăciun. Jurnal de călătorie în Finlanda”, acesta a mărturisit că deși are numai motive de satisfacții, s-a plictisit de viața de pe Terra și simte că va veni momentul în care se va duce…

Florin Zamfirescu a petrecut nu mai puțin de jumătate de secol de viață pe scenă, unde a jucat roluri memorabile. La câțiva ani de la retragere, se bucură de timp liber alături de soția sa, de profesie medic și de realizările copiilor săi.

Florin Zamfirescu spune că s-a plictisit de viața pe Pământ / Sursă foto: Arhivă

E mândru, totodată, de nepoții săi, are o viață și o bătrânețe liniștită. Nu se plânge de pensie, are casa, cu curte, pe care și-a dorit-o și nu pare să-i lipsească nimic. Cu toate acestea, marele actor ne-a mărturisit, printre altele, că s-a plictisit de viața pe Pământ…

„Am obosit”

CANCAN.RO: Ne aflăm la o lansare de carte, care are ca temă călătoria. Dumneavoastră în ce țări ați fost plecat, unde v-a plăcut cel mai mult?

Florin Zamfirescu: Am călătorit foarte mult, prin natura meseriei. De-a lungul celor 50 de ani de teatru, am bătut Europa, am fost în America. În Australia nu am fost, atâta. Am ajuns și-n Canada, și-n Africa, în Asia… Am fost. Niciodată nu m-am dus în excursie, dar acum, când aș putea, pentru că nu mai plec în turnee, nu mai am plăcerea. Am obosit. Vreau, și-mi place să stau acasă. Nu mai sunt călător. Prefer să citesc, să mă uit la un film și să scriu. Am două cărți terminate, pe care urmează să le public. Una – amintirile mele despre teatru, și o alta de povestiri.

CANCAN.RO: După ce v-ați retras, aveți viața pe care v-o doriți și liniștea necesară?

Florin Zamfirescu: Exact. Am viața pe care mi-am dorit-o și pe care mi-am construit-o. Am o casă pe pământ, 1.300 de metri de grădină în jur, gazon, grădină de zarzavat. Am căței, am și o broască țestoasă. Am o soție minunată, care-i medic. Iar acum am nevoie mare. Așa s-a întâmplat, nu am căutat eu un medic pentru că nu puteam. Și sunt mulțumit. Și ce să fac, scriu. Am publicat două cărți până acum, urmează celelalte două. Cartea de amintiri se numește „Am fost actor”.

VEZI ȘI: CE SPUNE FLORIN ZAMFIRESCU DESPRE CELE TREI CĂSNICII PE CARE LE-A AVUT. CELEBRUL ACTOR A ÎMPLINIT 73 DE ANI!

„Mă simt un bătrânel”

CANCAN.RO: Un actor cu nume, aș putea completa…

Florin Zamfirescu: Acum m-am retras și i-am lăsat pe cei tineri, am devenit un bun spectator. Merg la teatru, merg la filme, citesc. Mă simt și eu un bătrânel acolo. Dar nu pot să tac. Mai apar în emisiuni unde-mi dau cu părerea, ca urmare a spaimelor pe care le am.

CANCAN.RO: Ați trăit o viață pe scenă, acum sunteți pensionar. Vă ajunge pensia?

Florin Zamfirescu: Eu mi-am chivernisit totul. Am casa mea, nu am datorii. Pe mine nu m-a văzut prea multă lume prin cârciumi. Am mers în cârciumi în turneele din țară și din străinătate, pentru că trebuia să mănânc. Dar în București nu, pentru că puteam pune bani deoparte, ca să am la bătrânețe. Iar acum condiția mea de viață este foarte normală. Nu mă dă nimic afară din casă, nu am elicopter…Dar îmi ajunge ce am.

CANCAN.RO: Facturi mari nu aveți?

Florin Zamfirescu: Ba da, eu îi dau cardul meu de pensii și plătește soția. Și îi zic – să nu depășești. Dar e în regulă. Deocamdată pentru mine e în regulă. Am fost totuși profesor universitar, rector, iar pensia mea nu e dintre cele mai mici. Chiar mi se părea că am o pensie cam mare. Dar când am aflat ce pensie specială au unii, pentru ce se bat, mi-am zis că nu e posibil. Am din ce trăi și trăiesc normal. Dar eu nu-mi pot face anumite plăceri, cum ar fi să călătoresc. Nu, nu mă duc nicăieri.

CITEȘTE ȘI: ACTORUL FLORIN ZAMFIRESCU DĂ DE „PĂMÂNT” CU IMAGINEA FOSTEI SALE SOȚII CĂTĂLINA MUSTAȚĂ „O CANALIE. E PRIETENĂ CU PAHARUL, DE-ASTA NE-AM DESPĂRȚIT”

„Dar eu gata, m-aș cam duce”

CANCAN.RO: Cu sănătatea cum mai stați?

Florin Zamfirescu: În aparență stau foarte bine, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20.

CANCAN.RO: Cam ce afecțiuni aveți? La fumat ați renunțat…

Florin Zamfirescu: Cam toate. Întreabă-mă ce nu am.  Nu mai fumez de vreo cinci ani. Dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi. Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce.

CANCAN.RO: De ce spuneți asta? Acum e momentul să vă bucurați de timpul liber…

Florin Zamfirescu: Uite că mă bucur, și am și timp liber. Am copiii foarte buni, Vlad e directorul Teatrului Bulandra. E regizor, are succese enorme, are sălile pline când joacă. S-a căsătorit acum, a doua oară. Ștefana e o minune. E actriță, e regizoare, e conferențiar la UNATC. Am fost la ea la clasă, mâine mă duc, din nou, că are examen, să o văd. Am și o minune de nepoți, unul e pianist, altul pictor, altul e toboșar, cel mic e înnebunit de matematică.

CANCAN.RO: Aveți numai motive de satisfacție…

Florin Zamfirescu: Am, dar m-am plictisit de viața pe Pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – „Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc”. De ce o fi zis asta Nichita? ,,Viața fioroasă de sub ceresc”…

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Ana Maria Pasat este absolventă a Facultății de Litere, din cadrul Universității București A fost redactor la Cotidianul, Sportul Românesc, Ring, Libertatea, Playtech, redactor șef adjunct la Ziarul si Umbra și șef departament la Gardianul, citeste mai mult
Parteneri
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața: „Vreau să fac ceva...”
Câți copii are de fapt Florin PIERSIC? Secretul pe care l-a ținut ascuns toată viața:...
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția! Cum a răsfățat-o pe Ioana Năstase, după ce femeia a dezvăluit că relația lor o face să trăiască în minciună și durere
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când spune cu ce se ocupă. Cum face bani tânăra superbă
INCREDIBIL. E una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar nimeni n-o crede când...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la spital. Unde se află fiul lui Florin Piersic în timp ce marele actor se luptă pentru viața lui
Mesajul publicat de Florin Piersic Jr., după ce tatăl lui a ajuns cu septicemie la...
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era a unui pacient cu septicemie”
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din Cluj-Napoca a precizat cu ce se confruntă: „Situația era a unui pacient cu septicemie”
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt tăcerea
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să suplinească lipsa acestuia. „Nu am beneficiat de prezența lui.”
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:
Vasile Muraru, în pragul disperării după ce Florin Piersic a ajuns pe masa de operație:...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub avertizare de vreme extremă
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se zbătea un om care striga: Help! Help!
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Pentru bricolaj sau renovare: Top produse Parkside (fără fir) disponibile la Kaufland
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără făceam tâmpenia asta la greu...”
A recunoscut! În ce loc neobișnuit a întreținut Oana Roman relații intime: ”Când eram tânără...
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i s-a întâmplat, de fapt, actorului
Medicul Adrian Marinescu, noi detalii despre situația lui Florin Piersic: “Este total neadevărat”. Ce i...
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital: “Eu, încercând să îmi dau seama dacă… “
Ce mesaj a postat Florin Piersic Jr., în timp ce tatăl său este în spital:...
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste viața. "De atunci am luat-o de la zero"
Teo Trandafir, la un pas de moarte. Greșeala care ar fi putut să o coste...
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Când apare succesorul lui Nintendo Switch?
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc o întâlnire a consiliului miniştrilor ţării
Serviciile de securitate poloneze au găsit microfoane într-o sală în care urma să aibă loc...
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o diferență clară
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
BANC | ”E prima oară când fac asta”
BANC | ”E prima oară când fac asta”
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de femei: Unele nu ştiu limita
Milionarul de 28 de ani care a lăsat Statele Unite pentru România e asaltat de...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și dansa: „Așa se dispare din scenă”  | VIDEO
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit, în plin proces de divorț
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Anca Pandrea, măcinată de singurătate în perioada sărbătorilor. Actrița a ajuns la spital
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se află cea mai mare mină de aur. Este foarte populată, o mulțime de grupuri etnice trăiesc aici
Țara în care se vorbesc peste 700 de limbi și dialecte și în care se...
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor nu va mai fi la fel
Cele 3 zodii peste care vine valul schimbării până la final de lună. Soarta lor...
×