Acasă » Știri » La ce job a renunțat Florin Dumitrescu pentru a deveni bucătar: „Nu este bine plătit în România”

La ce job a renunțat Florin Dumitrescu pentru a deveni bucătar: „Nu este bine plătit în România”

De: Irina Rasoveanu 07/03/2025 | 13:58
La ce job a renunțat Florin Dumitrescu pentru a deveni bucătar: „Nu este bine plătit în România”
Florin Dumitrescu a vorbit despre plăcerile sale culinare / FOTO: Facebook

Florin Dumitrescu are o carieră de succes în domeniul gastronomiei, fiind unul dintre cei mai apreciați chefi din România. Totuși, puțini știu că juratul de la MasterChef optase, inițial, pentru un alt job, însă a renunțat în detrimentul bucătăriei. Recent, în cadrul unui interviu, el a vorbit deschis și despre motivele pentru care a făcut această alegere.

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți bucătari de la noi din țară. De-a lungul timpului, și-a construit o carieră remarcabilă în domeniul gastronomiei și al televiziunii, însă nu a visat dintotdeauna la acest domeniu.

Citește și: Preparatul pe care Florin Dumitrescu îl evită la restaurant: ”Bucătarii ne mint! Eu nu mai pot să mănânc”

Jobul la care a renunțat Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu a dezvăluit că a jucat polo din clasa a doua și a fost legitimat la Steaua București. Mai mult decât atât, celebrul chef a devenit campion național și a primit titlul de Cetățean de onoare al sectorului.

În cele din urmă, juratul de la MasterChef a renunțat la polo pentru o carieră în domeniul gastronomiei. În cadrul unui interviu, el a mărturisit că acest sport nu este foarte bine plătit la noi în țară.

„Poloul, în România, nu este un sport foarte bine plătit, iar de la o anumită vârstă încolo se cam închid oportunitățile. Am vrut să îmi aleg un drum fără final, iar bucătăria s-a dovedit a fi o carieră care se plătește mai bine odată cu înaintarea în vârstă.

Tot respectul pentru cei care aleg să facă o carieră în sport, chiar și așa, fără susținere financiară și fără condiții. Eu am preferat să îmi iau bagajul cu tot ce am învățat în apă și să investesc tot timpul meu într-un domeniu care să îmi aducă bucurii și beneficii pentru toată viața”, a declarat Florin Dumitrescu, potrivit Viva.

Celebrul chef a povestit și cum a făcut primii pași în bucătărie. Pasiunea pentru gătit i-a insuflat-o primul lui șef bucătar, Ștefan Kopeczi. De atunci, a învățat constant despre domeniul gastronomiei, iar beneficiile financiare au fost pe măsură.

„Pasiunea pentru gătit a apărut în timp ce eram în bucătăria profesionistă, iar asta s-a întâmplat cumva privind bucătarii mai vechi în meserie ca pe niște zei. Primul meu șef bucătar, Ștefan Kopeczi, este omul care mi-a insuflat pasiunea pentru gătit. Am învățat să mănânc, am învățat să gătesc, am învățat să mă mișc în bucătărie, totul s-a produs cumva muncind. Meseria noastră se plătește foarte bine dacă muncești și te dedici locului în care te afli.

La 17 ani, câștigam mai bine decât mulți oameni din jurul meu, dar eram angajat în două restaurante pe post de bucătar de linie, deci munceam foarte mult. Se întâmpla să dorm 4 ore pe noapte și să mă întorc înapoi în bucătărie. Din 2002 până în 2009, eu nu am văzut marea sau muntele, am fost doar la muncă, fără concediu. E adevărat că asta m-a ajutat să ajung departe”, a mai spus bucătarul.

Citește și: Decizia surprinzătoare luată de Florin Dumitrescu: ”Vreau să mă mut la țară”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×