Acasă » Știri » Ce să mănânci în post, ca să nu te îngrași? Mihaela Bilic a dezvăluit unde este ”cheia”

Ce să mănânci în post, ca să nu te îngrași? Mihaela Bilic a dezvăluit unde este ”cheia”

De: Mihaela Ioana 11/03/2025 | 14:51
Ce să mănânci în post, ca să nu te îngrași? Mihaela Bilic a dezvăluit unde este ”cheia”
Care este cea mai bună salată pentru mesele de vară, potrivit Mihaelei Bilic. Foto: Arhivă Cancan

Ce poți să mănânci în post, ca să nu te îngrași? Mihaela Bilic a dezvăluit care sunt secretele. Nutriționista a recomandat câteva prepare potrivite pentru o astfel de dietă. Iată despre ce este vorba!

În ciuda așteptărilor multora, postul Paștelui nu garantează automat pierderea în greutate. Mihaela Bilic a demontat această concepție greșită, explicând cum o alimentație atentă poate menține silueta neschimbată, fără a lua kilograme în plus.

Conform Mihaelei Bilic, problema majoră din perioada postului nu este absența produselor de origine animală, ci modul în care acestea sunt înlocuite. Ea avertizează impotriva șnițelului din soia, brânzei vegetale și deserturilor vegane, care, deși par opțiuni sănătoase, pot fi pline de calorii și grăsimi nedorite.

Pentru a evita capcanele calorice, nutriționista recomandă preparate simple precum ciorbele de legume, tocănițele, ghiveciurile, fasolea, cartofii, orezul, mămăliga și pâinea. De asemenea, Mihaela Bilic atrage atenția asupra folosirii moderate a uleiului, întrucât o lingură poate adăuga rapid 100 de calorii dietei zilnice.

Un alt aspect este consumul de zahăr și uleiul de floarea-soarelui. Zahărul din deserturile aparent „de post” și uleiul bogat în acizi grași omega-6, cu efect pro-inflamator, pot contribui la acumularea de kilograme. Mihaela Bilic subliniază că pentru un post reușit este esențială mâncarea în cantități moderate, astfel încât să nu ne simțim complet sătui și să evităm excesele.

Citește și: Combinația banală iubită de români care îți distruge sănătatea, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic: ”Plăcere vinovată”

Ce trebuie să știe iubitorii de pâine

Pentru iubitorii de pâine, nutriționista clarifică faptul că orice tip de preparat din făină, drojdie, pâine și sare este potrivită pentru post. Secretul constă în dospirea corectă, de 24-48 de ore, pentru a obține un produs echilibrat nutrițional. Cu atât mai mult, legumele proaspete, bogate în fibre și apă, pot fi consumate în cantități nelimitate, datorită efectului lor sățios, contribuind la menținerea energiei și siluetei.

Pentru persoanele active, Mihaela Bilic a precizat că energia necesară nu provine exclusiv din proteinele animale, ci și din carbohidrați sănătoși precum pâinea, orezul sau pastele. Chiar și sportivii pot opta pentru surse vegetale de proteine, acestea fiind mazărea sau soia.

Citește și: Alimentul care costă doar 7 lei în supermarket și e „campion” la omega 3. Mihaela Bilic: „Are toți nutrienții de care avem nevoie”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×