Ne aflăm în plină perioadă a Postului Paștelui, iar românii tind să facă greșeli de care nu sunt conștienți. Ei bine, dr. Vlad Ciurea vine cu o recomandare foarte importantă pentru aceștia. Majoritatea consumă un produs care este gustos, dar distruge activitatea cerebrală. Despre ce aliment este vorba? Află în rândurile de mai jos!
Postul, chiar și practicat o singură dată pe an, este considerat benefic pentru sănătate de către majoritatea medicilor, însă alegerea unor alimente care să fie atât nutritive, cât și gustoase poate fi dificilă. Majoritatea românilor fac aceleași greșeli când vine vorba de produsele pe care le consumă în perioada de post.
CITEȘTE ȘI: Fructul care face minuni pentru creier! Vlad Ciurea: „Curăță celula nervoasă, este formidabil”
Cea mai mare provocare este că mulți români, în loc să opteze pentru alternative vegetale bogate în vitamine, minerale și proteine, aleg un aliment simplu, dar savuros. Nu vă mai ținem mult în suspans și vă spunem că este vorba despre cartof.
Conform dr. Vlad Ciurea, cartoful, deși preferat de mulți, are un aport nutritiv redus și poate favoriza acumularea kilogramelor în plus, mai ales când este consumat prăjit.
”Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Cartoful, în general, îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează sub nicio formă activitatea cerebrală”, a explicat Vlad Ciurea în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN.

Mai mult, același efect îl are și pâinea, care încetinește funcțiile cerebrale și contribuie la senzația de oboseală.
”Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”, a continuat renumitul neurochirurg.