Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele deja își pregătesc lista de cumpărături. Cozonacul, nelipsit de pe masa de Paște, primește anul acesta un upgrade neașteptat: a devenit roz. Rețeta inedită de cozonac roz a devenit virală pe rețelele de socializare, iar rezultatul e nu doar spectaculos vizual, ci și delicios. Dar care e ingredientul secret care îi dă culoarea atât de specială?
Cozonacul roz e ultima fiță în materie de preparate tradiționale reinterpretate. Dar cu ce se colorează aluatul? Nu e vorba de coloranți artificiali, ci de un ingredient natural, dulce și parfumat, pe care deja mulți îl au în congelator. Mai exact, este vorba despre zmeură. Ideea aparține unui vlogger culinar român, care a dus clasicul desert pascal la un alt nivel.
(CITEȘTE ȘI: CUM AU REACȚIONAT DOI TURIȘTI STRĂINI, DUPĂ CE AU GUSTAT DIN COZONACUL DE PAȘTE: ”ARE UN GUST ASEMĂNĂTOR CU…”)
Mihaela Elena Covaci, cunoscută pentru blogul ei culinar „Ella Cooking”, și-a surprins urmăritorii cu o rețetă spectaculoasă: cozonacul roz. Totul pornește de la o combinație echilibrată de ingrediente clasice și câteva elemente-surpriză care îi dau atât culoarea, cât și un gust aparte.
Pentru prepararea aluatului, rețeta include un kilogram de făină, plus încă 200 de grame pentru frământat, 200 de mililitri de lapte călduț, 100 de grame de unt, 50 de grame de maia, 200 de mililitri de apă, coajă rasă de lămâie și de portocală, puțină sare, esență de vanilie și cinci gălbenușuri de ou. Îndulcirea vine de la o cantitate generoasă de zahăr, între 150 și 200 de grame, în funcție de gust.
Umplutura aduce un plus de savoare și textură. Aceasta conține 100 de grame de migdale coapte, 5 linguri de pastă de fistic, ciocolată după preferință și ingredientul surpriză – piure de zmeură -, în cantitate de 400 de grame, care oferă culoarea roz intens. Piureul poate fi făcut acasă, din aproximativ 500 de grame de zmeură, fierte împreună cu 100 de mililitri de apă și 100 de grame de zahăr.

Rețeta cozonacului roz a devenit imediat virală. Mulți au fost cei care au apreciat-o și au spus că o să o încerca în acest an, de Paște.
„Felicitări pentru idee”; „Eu sigur aș mânca”; „Asta bate cozonacul Dubai”; „O să îl pregătesc și eu de Paște. Abia aștept”, au fost câteva din comentariile internauților.