Acasă » Știri » Cum au reacționat doi turiști străini, după ce au gustat din cozonacul de Paște: ”Are un gust asemănător cu…”

Cum au reacționat doi turiști străini, după ce au gustat din cozonacul de Paște: ”Are un gust asemănător cu…”

De: Anca Chihaie 07/04/2025 | 13:11
Cum au reacționat doi turiști străini, după ce au gustat din cozonacul de Paște: ”Are un gust asemănător cu...”
Foto: Observator

Bucureștiul devine, în acest weekend, capitala gustului tradițional românesc, cu un eveniment culinar care atrage atenția tuturor celor aflați în trecere prin Parcul Izvor. Vedeta incontestabilă a târgului de produse tradiționale este un cozonac de dimensiuni impresionante, care a fost preparat cu grijă și răbdare de mai multe echipe de gospodine venite special pentru acest proiect inedit.

Pe lângă latura gastronomică, târgul este și un loc de întâlnire între generații, între rural și urban, între tradiție și prezent. Preparatul-vedetă devine, astfel, nu doar un desert deosebit, ci și un simbol al continuității obiceiurilor românești.

Cum au reacționat turiștii străini

Cozonacul, ce măsoară nu mai puțin de 20 de metri lungime și cântărește peste o jumătate de tonă, este o capodoperă culinară ce reunește ingredientele clasice într-o proporție ieșită din comun: sute de kilograme de făină și nucă, ouă cu sutele, lapte din belșug și binecunoscutele umpluturi care dau gustul autentic – nucă, cacao și rahat. Prepararea acestui desert gigantic a durat aproximativ 24 de ore, fiind necesare cuptoare speciale și o organizare minuțioasă.

„S-au folosit 250 de kilograme de făină, 250 de kilograme de nucă, 300 de ouă şi 50 de litri de lapte. Iar în final, efortul a meritat. Este un desert drag tuturor celor care vor să se bucure de un desert tradiţional românesc. Noi sperăm ca în acest weekend, pofticioşii să vină să-l deguste, să îşi cumpere, asă se bucure de acest desert”, a spus  Marius Adam, oragnizatorul evenimentului, potrivit Observatornews.com

Realizat după o rețetă tradițională din zona Moldovei, desertul reușește să îmbine elementele clasice cu un spectacol vizual impresionant, fiind împletit într-un mod aparte care atrage atenția încă de la primul contact vizual. Textura pufoasă, mirosul îmbietor și aspectul sărbătoresc au transformat acest cozonac într-un simbol al ospitalității și pasiunii pentru tradiție.

Turiștii străini care au ajuns întâmplător în Parcul Izvor au fost vizibil surprinși de cozonacul uriaș, pe care l-au privit cu uimire și entuziasm. Mulți dintre ei au scos telefoanele pentru a fotografia desertul monumental, iar unii au făcut chiar comparații cu dulciurile tradiționale din țările lor. Fascinați de dimensiunile impresionante și de povestea din spatele preparatului, vizitatorii din afara țării au fost curioși să afle mai multe despre ingredientele folosite și despre tradiția românească a cozonacului.

„Foarte bun! Are gust cu altă prăjitură, poate chiar mai bun”, a spus un turist după ce a gustat pentru prima dată un cozonac.

Citește și: DIN CE FACE BANI LIVIU DRAGNEA, DUPĂ CE S-A LĂSAT DE GĂTIT? ŞI-A DESCHIS O NOUĂ FIRMĂ

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×