Acasă » Știri » Desertul simplu și spectaculos al Gabrielei Cristea: „Toată familia a fost fericită.” Rețeta a cucerit internetul!

Desertul simplu și spectaculos al Gabrielei Cristea: „Toată familia a fost fericită.” Rețeta a cucerit internetul!

De: Denisa Iordache 14/08/2025 | 10:47
Desertul simplu și spectaculos al Gabrielei Cristea: „Toată familia a fost fericită.” Rețeta a cucerit internetul!
Sursa foto: Facebook Gabriela Cristea

Gabriela Cristea face senzație pe rețelele sociale cu rețetele sale dulci. Recent, vedeta a împărtășit cu fanii un desert simplu și spectaculos care se face foarte ușor și are un gust de milioane. Iată cum se prepară!

Inspirată de o rețetă găsită online, fosta prezentatoare TV s-a apucat de treabă, iar brioșele cu cremă de alune și topping crocant au fost bucuria familiei.   

Desertul simplu și spectaculos al Gabrielei Cristea

Vedeta a recunoscut că inspirația i-a venit după ce a urmărit creațiile Anei Ciornei. 

„Îmi plac multe rețete pe care le postează Ana Ciornei pe @kitchenaffairyt. Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment. Azi a fost acel moment dat. Mulțumesc, Ana! Toată familia a fost fericită”, a scris Gabriela pe Facebook.

Desertul Gabrielei Cristea. Sursă: Facebook

Rețeta brioșelor cu cremă de alune 

Ingrediente: 

  • 240 g zahăr brun
  • 4 ouă
  • extract de vanilie
  • 200 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 250 g mascarpone sau smântână grasă
  • 500 g făină
  • 100 g cacao
  • 15 g praf de copt
  • 50 g alune de pădure
  • 50 g fulgi de ciocolată
  • 100 g Nutella sau altă cremă de alune

Mod de preparare: 

  1. Pune câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și bagă-le la congelator.
  2. Între timp, mixează zahărul brun, vanilia și ouăle. Adaugă uleiul, laptele și mascarpone.
  3. În alt bol, cerne făina cu cacao și praful de copt, apoi încorporează-le în amestecul lichid.
  4. În formele pentru brioșe, pune o lingură de aluat, adaugă crema de alune congelată, apoi încă o lingură de aluat. Presară deasupra alunele de pădure și fulgii de ciocolată.
  5. Coace la 180°C timp de 25-30 minute.

CITEȘTE ȘI:

Rețeta de piftie de porc a Gabrielei Cristea. Trucul secret folosit de vedeta TV

Rețeta de sarmale a Gabrielei Cristea pas cu pas! Ce truc secret are prezentatoarea TV: „Vor avea un gust aparte”

Urmărește Cancan.ro pe Google News
×