Gabriela Cristea face senzație pe rețelele sociale cu rețetele sale dulci. Recent, vedeta a împărtășit cu fanii un desert simplu și spectaculos care se face foarte ușor și are un gust de milioane. Iată cum se prepară!
Inspirată de o rețetă găsită online, fosta prezentatoare TV s-a apucat de treabă, iar brioșele cu cremă de alune și topping crocant au fost bucuria familiei.
Desertul simplu și spectaculos al Gabrielei Cristea
Vedeta a recunoscut că inspirația i-a venit după ce a urmărit creațiile Anei Ciornei.
„Îmi plac multe rețete pe care le postează Ana Ciornei pe @kitchenaffairyt. Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment. Azi a fost acel moment dat. Mulțumesc, Ana! Toată familia a fost fericită”, a scris Gabriela pe Facebook.
Pune câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și bagă-le la congelator.
Între timp, mixează zahărul brun, vanilia și ouăle. Adaugă uleiul, laptele și mascarpone.
În alt bol, cerne făina cu cacao și praful de copt, apoi încorporează-le în amestecul lichid.
În formele pentru brioșe, pune o lingură de aluat, adaugă crema de alune congelată, apoi încă o lingură de aluat. Presară deasupra alunele de pădure și fulgii de ciocolată.