Coronavirus în România. Anunțul oficial de ultimă oră

Autor: A. D.
Publicat: 29/01/2020 | 08:09
Coronavirus în România. Anunțul oficial de ultimă oră

Coronavirusul care a speriat întreaga lume pare că se răspândește. Virusul ce a apărut în Chian a contaminat pâna acum peste 6.000 de oameni, dintre care s-au înregistrat 132 de morți, iar numărul celor infestați este în creștere.

Până în prezent în Europa există doar trei cazuri confirmate de infectare cu virusul din China. Recent, s-a declanșat o alertă și în România, mai exact în Cluj, unde o femeie a ajuns la spital prezentând simptomele specifice virusului. (CITEȘTE ȘI: BEBELUŞA IOANA, INFECTATĂ CU CORONAVIRUS? A AȘTEPTAT 8 ORE ÎN SPITAL CU ALȚI 40 DE BOLNAVI INFECȚIOȘI)

În urma testelor efectuate s-a stabilit că femeia nu a fost infectată.  Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat marţi seara că pacienta de la Cluj nu are coronavirus şi că rezultatele testelor în cazul acesteia sunt pozitive pentru un virus respirator scintiţial. (VEZI ȘI: 25 DE ROMÂNI VIN DIN CHINA, DINTR-UN ORAŞ AFLAT ÎN CARANTINĂ DE CORONAVIRUS. MĂSURILE LUATE LA AEROPORTUL OTOPENI)

„Deci nu este coronovirus, pacienta va fi tratată simptomatic şi va se va recupera complet. Este un virus respirator care dă o traheobronşită uşoară şi, în mod normal, cu tratament simptomatic pacienta va evolua foarte bine”, a declarat ministrul, la Digi 24.

Femeia a sosit, marţi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj și era suspectă de faptul că ar putea fi contaminată cu coronavirus, așa că a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Aceasta se întorcea din Asia de Sud-Est, unde  se pare că a intrat în contact cu mai multe persoane din China.

Citește și...