A fost desfășurare de forțe în Mamaia Nord! Un bărbat de 50 de ani a murit înecat, iar altul a ajuns la spital

Publicat: 23/08/2020 | 21:03
A fost desfășurare de forțe în Mamaia Nord! Un bărbat de 50 de ani a murit înecat, iar altul a ajuns la spital

Situație critică duminică, 23 august, pe litoralul Mării Negre! Medicii au intervenit pentru resuscitarea unui bărbat care s-a aventurat în valurile Mării Negre, însă operațiunea nu a avut succes. Cu doar câteva ore în urmă, în aceeași zonă un alt turist a fost la un pas de înec.

Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, a declarat că echipele de intervenţie au fost chemate duminică pentru salvarea unui bărbat scos inconştient din apă în zona Mamaia Nord.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru salvarea unui bărbat de aproximativ 50 de ani scos inconştient din apă de salvamari. Forţele alertate au fost un echipaj de prim-ajutor şi un echipaj SAJ, care au început manevrele de resuscitare”, a afirmat Ana Maria Stoica.

Din păcate, după intervențiile eșuate, bărbatul de 50 de ani a fost declarat decedat.

Un alt bărbat a fost la un pas de înec în Mamaia

Cu câteva ore mai devreme, un alt bărbat a fost la un pas de moarte. El a fost scos inconştient din mare de către salvamari, tot în staţiunea Mamaia, iar în urma intervenţiei cadrelor medicale, şi-a revenit, potrivit News.ro.

Un adolescent a murit înecat în lacul Istria

Un tânăr de 17 ani din comuna Sirețel, județul Iași, a murit, în noaptea de 21 spre 22 august, după ce a intrat cu scuterul într-un podeț al unei gospodării. În urma impactului, o țeavă i-a secționat pieptul în două.

Din primele cercetări făcute de poliție, se pare ca victima ar fi pierdut controlul monopedului. Salvatorii veniți la fața locului nu avut încotro decât să pronunțe decesul.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea-salvarea unui tânăr de 15 ani dispărut în lacul Istria. La faţa locului au fost alertaţi 11 scafandri, elicopterul SMURD şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. Băiatul a fost găsit, scos la mal şi predat echipajului de medici. A început protocolul de resuscitare, din păcate însă acesta a fost declarat decedat”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.