A fost la un pas de moarte, după ce a folosit o vopsea de păr. Imaginea în care tânăra este complet desfigurată

Publicat: 03/12/2019 | 11:06
A fost la un pas de moarte, după ce a folosit o vopsea de păr. Imaginea în care tânăra este complet desfigurată

O tânără de 24 de ani, mamă a doi copii, a fost la un pas să moară în urma unei reacții alergice la vopseaua de păr. Shannon Thurston, din Essex, Marea Britanie, a ajuns la spital cu fața umflată și probleme de respirație după ce a încercat să se vopsească acasă, fără să testeze inițial produsul pe pielea ei.

Potrivit medicilor, Shannon a reacționat atât de violent la o substanță chimică din compoziția vopselei: Para-fenilendiamina (PPD), scrie The Sun.

Mă simt atât de prost că nu mi-am dat seama că poți dezvolta o alergie la anumite ingrediente chiar și după ce ai fost expus la ele anterior. Sper ca oamenii să înțeleagă cât de gravă poate fi o reacție alergică. Pe mine aproape m-a ucis”, a spus Shannon.

Femeia a povestit că se vopsește la păr încă din 2007, pe când avea 12 ani. Cu toate acestea, niciodată nu a avut reacții alergice la vopseaua de păr. Până acum. ”Eram îngrozită. Arătam ca un extraterestru”, a spus ea.

Reacțiile tinerei au apărut la aproximativ 24 de ore de la aplicarea vopselei de păr și au fost atât de grave că medicii i-au administrat steroizi și antihistaminice pentru a opri alergia.

Ba chiar a fost luată în calcul și tăierea părului, de la rădăcină, însă Shannon nu a fost de acord.

Citește și...