A fost prins teroristul din New York! Era căsătorit şi lucra ca şofer UBER! Mesajul găsit în maşina lui

Publicat: 31/10/2017 | 22:33
A fost prins teroristul din New York! Era căsătorit şi lucra ca şofer UBER! Mesajul găsit în maşina lui

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite, într-un atac produs marţi după-amiază în zona Manhattan, în oraşul american New York, afirmă surse citate de presa locală. Atacatorul a fost prins

UPDATE: Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey. Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010. Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010. El era din Tampa, Florida.

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan.

“Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit. Iskhakova a mai declarat că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.

Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

Anchetatorii au găsit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor 11, un bilet în care acesta afirmă că a acţionat în numele ISIS, transmite CNN. Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a lăsat un bilet în care susţine că a acţionat în numele ISIS. Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză

 
Primarul oraşului New York, Bill de Blasio, a declarat marţi că incidentul produs în Manhattan a fost un act terorist, în urma căruia opt persoane au murit.
 
„Din primele informaţii pe care le avem, a fost un act terorist … un gest de laşitate întrucât au fost atacate persoane nevinovate care mergeau pe stradă. Opt oameni au murit şi peste 12 au fost răniţi. Această acţiune a fost menită să ne învingă spiritul. Dar cetăţenii din New York nu se vor lăsa intimidaţi, nu vor ceda în faţa unor astfel de acţiuni. Este o zi foarte dureroasă în oraşul nostru”, a spus de Blasio.
 
————————————————————
 
Un bărbat, care ulterior a fost arestat, a deschis focul asupra trecătorilor. El intrase, înainte, cu maşina într-un grup de oameni. 
 

 
 
Poliţia a confirmat, după primele cercetări, decesul unei persoane. Nu se ştie dacă atacul a avut conotaţie teroristă.
 
Mai multe surse susţin că bărbatul s-a îndreptat cu maşina spre biciclişti, înainte de a deschide focul pe o pistă de biciclete din Manhattan.
 
Poliţia a anuţat oficial că au arestat o persoană după ce au primit un apel privind o persoană care a tras mai multe focuri de armă.
Citește și...