A „fugit” din România pentru a-și îndeplini visul! Și-a cunoscut soția pe Facebook și… Povestea uluitoare a farmacistului din Arad

Publicat: 18/10/2019 | 17:23

Adrian Moldovan are 44 de ani și face, acum, ce și-a dorit: călătorește prin lume, cu banii pe care-i strange din munca pe care doar în Austria a găsit-o. A vizitat 54 de țări! Până în 2012, a fost farmacist în Arad, dar și moderator și realizator Tv.

Cum a început mult-visata lui poveste de viață? Pentru că în România nu a găsit resursele necesare pentru a-și finanța expedițiile și reportajele de călătorie la care visa, a plecat ca farmacist în Austria, într-o localitate de lângă Viena, unde a început să lucreze din 2013. Iar toți banii câștigați i-a investit în expediții și filmări spectaculoase.

Mai târziu, a cunoscut-o pe Alecsandra (30 ani) pe facebook în timp ce se afla într-o expediție în Africa. Tânăra i-a comentat postările și… Surpriză, Alecsandra lucre, oarecum, tot în domeniu: era medic stomatolog în Arad. După nici un an, cei doi erau deja căsătoriți. Repejor, frumoasa blondă a renunțat la ce avea în România și s-a mutat și ea în Austria.

 

Au lansat canalul de aventuri EveryDay HoliDay

Împreună au lansat, la începutul anului 2018, pe Youtube, canalul de călătorii și aventuri „EveryDay HoliDay”. Aici postează vloguri de călătorie în destinații originale și puțin cunoscute: Coreea de Nord, Papua Noua Guinee, Irak sau celebra Cernobil.

La început, soții Moldovan au postat videoclipuri cu aventurile lor prin lume doar din plăcere, fiind doar niște amatory în domeni, dar acum au ajuns să o facă profesionist. Au nu mai puțin de 55.000 de subscriberi, iar vlogurile din Coreea de Nord au aproape 1.000.000  de vizualizari.

Alecsandra și-a riscat viața la Cernobil

„De fapt, ideea de a face un vlog-documentar la Cernobil a venit din partea abonaților noștri. Și prietenii apropiați ne-au spus că ar fi un subiect fierbinte, mai ales că un cunoscut post de televiziune prin cablu tocmai urma să lanseze un mini-serial dedicat evenimentelor din 1986.

Am făcut urgent rezervările necesare, dar când să plecăm, medicul nostru de familie și o profesoară de fizică din anturajul nostru au protestat vehement vizavi de plecarea mea. Argumentul lor a fost că eu va urma să am cândva copii, iar efectul radiațiilor care încă sunt prezente acolo asupra unei viitoare sarcini nu este îndeajuns cunoscut.

Astfel că, deși am pierdut banii dați pe biletul de avion, eu nu am mai plecat și Adrian a mers singur, dar s-a descurcat foarte bine, vlogul nostru din Cernobil numărând actualmente peste 1.300.000 de vizualizari”, a dezvăluit Alecsandra Moldovan.

Cei doi fac în prezent eforturi pentru a găsi suficient de mulți parteneri pentru a putea să-și ducă la îndeplinire visul: ocolul pământului cu biciclete electrice.

Fac parte dintr-o trupă de teatru amatori

Adrian și Alecsandra fac parte din două trupe de teatru de amatori, avand mai multe spectacole de comedie anual, în limba germană!

Înainte de a o cunoaște pe Alecsandra, Adrian a participat la prima ascensiune arădenă pe Kilimajaro (2009) și în „România – o inimă pentru Asia” (2012), realizând filmele respectivelor călătorii. În cadrul expediției cu mașinile din România până în Mongolia și înapoi a scris și cartea omonimă.

Adrian practică diverse sporturi, unele chiar extreme, precum scufundatul în peșteri. Era chiar să-și piardă viața, în izbucul de lângă celebra cascadă Bigăr, din Munții Banatului (cu scopul flmării unui documentar, în anul 2015).