A murit Ciprian Tofan într-un teribil accident rutier, după ce a rulat cu 200 km/h. Care a fost dorința lui înainte să se producă tragedia

Publicat: 05/05/2019 | 13:07

Cunoscutul pilot de Drag Ciprian Tofan a murit în urma unui teribil accident rutier, pe care l-a produs noaptea trecută pe Şoseaua de Centură a Bucureștiului, între Tunari şi Otopeni. Potrivit unor martori, el rula cu 200 km/h, iar în cursa scăpată de sub control, el a lovit o mașină parcată, iar bărbatul aflat înăuntru a scăpat doar cu o sperietură groaznică. În urma impactului, pilotul a fost proiectat pe asfalt, iar bolidul său, un Audi A3, tunat cu 700 de CP, a rulat pe câmp, răsturându-se de mai multe ori.

Pilotul Ciprian Tofan a murit într-un teribil accident rutier, după ce a rulat cu 200 km/h

Ciprian Tofan, un cunoscut pilot de drag racing şi drifting, a încetat din viață în timp ce testa un autoturism Audi, cu motor îmbunătăţit la 700 de CP. Apropiații au spus că el intenționa să participe cu această mașină la competiții – de altfel, aceasta este o dorință pe care și-a exprimat-o înainte de tragedie. Din nefericire, visul său a fost distrus din cauza vitezei excesive: 200 la oră. El a pierdut controlul volanului, a izbit un Logan staţionat pe dreapta, apoi a fost aruncat din bolid, pentru că nu purta centura de siguranță, relatează observator.tv. Decesul a survenit pe loc și el nu avea nici cască.

“R.I.P. Ciprian Tofan, unul dintre cei mai indragiti piloti de drag din Romania. #CiposTurbotehnics #DioPerformance”, “Am mai pierdut un prieten. De ce dispar doar cei mai buni oameni?”, “Drum bun, Ciprian Tofan !!😕😢 Condoleanțe!!! 😢 Dumnezeu sa-l ierte!”, “Sperăm ca bunul Dumnezeu să vă dea putere să treceți peste pierderea grea suferită, Dumnezeu să îl ierte! Să îți fie somnul lin, Cipriane!”,  “Dumnezeu să te ierte, Ciprian Tofan CIPOS! DRAG RACING EVENTS transmite Condoleante familie! Cuvintele sunt de prisos! Acum aproximativ doua ore (n.r.: seara trecută), Cipos a murit intr-un grav accident de circulatie cu masina sa Audi A3 pe Centura Bucurestiului.”, “R.I.P my friend Ciprian Tofan, it was pleasure to meet u, thanks for giving us good memories … ♥️ (n.r.: Odihnește-te în pace, prietenul meu Ciprian Tofan; a fost o plăcere să te cunosc și îți mulțumeasc pentru toate amintirile frumoase pe care mi le-ai dăruit) sunt șase dintre mesajele scrise de cei care l-au cunoscut pe Ciprian Tofan, iar printre aceștia se numără și un pilot străin

“Sincere condoleante familiei 😥 Ciprian Tofan, rest in peace (n.r.: odihnește-te în pace)! Aveți grijă de voi si conduceți cu grijă. Și ca să citez un coleg de al nostru: «Mașinile nu înseamnă nimic fara oameni de lângă ele»” este postarea făcută de reprezentanții BMW Club Bucovina pe contul oficial de Facebook, unde au pus și această imagine alb-negru.

Imagini filmate cu îndrăgitul pilot în timpul unei curse

Ivo Borikoff, un participant la curse din Sofia, a aflat și el despre tragedia produsă ieri seară și a scris un mesaj în memoria lui Ciprian Tofan, însoțit de o filmare făcută în toamna anului trecut când pilotul român a participat la o competiție.

“(…). Mi-l amintesc ca o apariție rară pe pistă, având un rezultat de 10,45 secunde la o cursă de 400 m cu un Audi A6 C7 pe diesel, competiție care a avut loc în octombrie 2018. La câteva luni distanță, în martie 2019, l-am cunoscut și l-am urmărit în timpul concursului din Arad, când a avut un alt rezultat bun: 9,9 secunde cu un Audi A3. Era în maşina asta care i-a stins flacăra vieţii. Ce păcat! Regret oarte mult!Odihneşte-te în pace”, a scris Ivo Borikoff pe pagina lui de Facebook.

Citește și...