A murit George Paul Avram. Anunțul trist a fost făcut de soția regretatului actor din Toate pânzele sus

Publicat: 16/07/2020 | 17:04
Este doliu în lumea teatrului și a filmului din România. George Paul Avram a murit, iar anunțul trist a fost făcut de soția regretatului actor din “Toate pânzele sus”. Rudele, apropiații și foștii colegi de breaslă au aprins câte o lumânare în memoria lui și s-au rugat pentru sufletul său.

Citește și: Doliu în presa din România. A murit Gheorghe Verman, cunoscutul realizator de radio și televiziune

Actorul George Paul Avram a murit la vârsta de 80 de ani

Actorul George Paul Avram, cunoscut publicului larg pentru rolul marinarului Haralamb din “Toate pânzele sus” a încetat din viață azi, la vârsta de 80 de ani. Vestea copleșitoare a fost confirmată de soția lui care locuiește în Canada, relatează publicația gândul.ro. Deocamdată, nu se știe nimic despre cauza decesului regretatului artist.

La scurt timp după ce s-a aflat despre plecarea de pe această lume a lui George Paul Avram, pe rețelele de socializare au apărut mesaje emoționante… fiind un ultim omagiu adus regretatului actor român.

“Haralamb a ridicat toate pânzele sus și, după 80 de ani printre noi s-a dus pe oceanul fără sfârșit. A fost actor al Teatrului Național din București, până în ziua în care a decis să părăsească țara, în 1987, persecutat de comuniști. S-a întors în 2005 și a fost repus în toate drepturile care i se cuvin ca cetățean român. Ultimul său rol a fost în 2007, în… «Restul e tăcere»… ” este mesajul scris de  jurnalistul Florin Ghioca pe contul său oficial de Facebook.

George Paul Avram a fugit în Germania în 1987 din cauza presiunilor la care a fost supus de unul dintre directorii Ministerului Culturii. Actorul a jucat peste 50 de roluri în cele mai importante piese montate la Teatrul Național din București și a avut și apariții-cheie în producții cinematografice.