A murit Jean, chiar în Săptămâna Patimilor. Doliu în showbiz

Publicat: 25/04/2019 | 15:35
A murit Jean, chiar în Săptămâna Patimilor. Doliu în showbiz

Doliu în showbiz! A murit Jean, chiar în Săptămâna Patimilor, după o îndelungă suferință. Actorul care a jucat în peste o sută de filme, dar şi în numeroase piese de teatru şi producţii de televiziune avea 87 de ani.

Într-un comunicat, soţia lui Jean-Pierre Marielle – cunoscut mai ales pentru interpretarea lui Monsieur de Saint Colombe din ‘Tous les matins du monde’, de Alain Corneau, din 1991- a precizat că actorul a murit miercuri la ora 16:24 în urma unei îndelungi suferinţe, la spitalul Saint Cloud, din apropierea Parisului.

A fost de şapte ori nominalizat la premiile César, echivalentul Oscarurilor în cinematografia franceză, dar nu a câştigat niciodată trofeul. S-a născut la Paris, la 12 aprilie 1932, însă cea mai mare parte a copilăriei a petrecut-o la Dijon.

Primul rol în teatru l-a obţinut în ‘Le mariage forcé’, de Moliere, în 1953. În tinereţe s-a făcut cunoscut şi pentru apariţiile sale în spectacole de cabaret alături de Guy Bedos. În cinematografie, consacrarea sa a avut loc la sfârşitul anilor ’60, cu filme precum ‘Sex shop’, de Claude Berri, ‘La valise’, de Georges Lautner, ‘Comment réussir quand on est con et pleurnichard’, de Michel Audiard, sau ‘Le diable par la queue’, de Philippe de Broca.

Citește și...