A murit medicul Grațiela Elena Mărculescu! ”Dumnezeu i-a dat…”

Publicat: 11/07/2020 | 13:33
A murit medicul Grațiela Elena Mărculescu! ”Dumnezeu i-a dat…”

Vestea tristă de la Dorohoi! Medicul Grațiela Elena Mărculescu, fostă șefă a laboratorului de analize a Spitalului Municipal, a murit. Zeci de mesaje au fost transmise de apropiați, și nu numai, pe rețeaua de socializare.

”Dumnezeu i-a dat viață lungă, 95 de ani! Dumnezeu să o odihnească!”, este un anunț pe rețelele de socializare. Cei care i-au fost alături spun despre medicul care s-a stins la vârsta de 95 de ani că era un om deosebit, cu respect pentru cei aflați în nevoință, scrie botosaneanul.ro.

Medic mort de COVID-19, în urmă cu trei zile

În urmă cu doar trei zile, un alt medic din România trecea în neființă. Doar că acesta a fost răpus de noul coronavirus. Daniela Toma, un medic din Dâmbovița, a murit după ce a refuzat izolarea. Daniela Toma, medic de familie în mai multe comune din Dâmbovița, a fost în centrul unui scandal înainte să prezinte simptomele infecției cu Covid-19 și să fie internată.

Medicul de familie a fost confirmat cu Covid-19 abia pe 19 iunie, la 5 zile după ce asistenta cu care lucra a primit același diagnostic. Starea doctoriței de 67 de ani s-a înrăutățit la câteva zile după internare, așa că a fost mutată la Terapie Intensivă, unde a pierdut lupta cu boala.

DSP Dâmbovița a precizat că toți pacienții care au intrat în contact cu medicul de familie au fost plasați în izolare la domiciliu pentru 14 zile.