A murit într-un accident rutier! Tragedie în România! Familia i-a donat organele

Publicat: 07/03/2019 | 16:53

Fiul fostului antrenor al echipei naționale de baschet, Marcel Țenter, a murit la câteva zile după un accident în care a fost implicat. Familia a acceptat ca rinichii tânărului să fie donați, organele fiind prelevate, joi, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al ICURT Cluj-Napoca, Iacob Gheorghiță, a declarat, joi, corespondentului Mediafax că datorită gestului familiei Țenter, doi tineri, de 18, respectiv 22 de ani, vor putea beneficia de o nouă șansă la o viață normală.

„În noaptea de miercuri spre joi a avut loc prelevarea rinichilor de la un tânăr de 25 de ani, decedat în urma accident rutier. S-au stabilit deja primitorii, fiind vorba despre doi tineri, de 18, respectiv 22 de ani, cu afecțiuni renale, iar joi are loc transplantul. Datorită gestului de o noblețe rară, al familiei îndurerate, cei doi tineri, vor putea beneficia de o nouă șansă la o viață normală. Colectivul ICUTR Cluj-Napoca, multumește familiei pentru gestul pe care l-a făcut, și o asigură că este și va fi alături de ea în această încercare. Ceea ce a facut această familie, acceptând donarea de organe, am dori să devină un mesaj pentru restul populației. Atunci când un drum se termină, alte câteva drumuri stau să înceapă. În astfel de momente de grea suferință, acceptarea donării organelor poate salva multe alte vieți”, a spus Gheorghiță.

Radu Țenter a fost accidentat, duminică, după ce a traversat fără să se asigure o stradă din centrul municipiului Cluj-Napoca. Acesta a fost internat la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și a murit în noaptea de miercuri spre joi.

A murit Radu Țenter
Citește și...