A murit tânărul ars în incendiul din Piatra Neamț. Azi ar fi împlinit 28 de ani

Publicat: 08/11/2018 | 18:06

Tânărul de 28 de ani care a fost ars în explozia din Piatra Neamţ a murit astăzi. El a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia.

Bărbatul, care împlinea astăzi 28 de ani, a suferit arsuri pe 70% din corp. El a ajuns în Belgia cu două bacterii contractate în România. Tânărul a fost rănit grav, săptămâna trecută, într-o explozie care a avut loc într-un bloc de locuințe din Piatra Neamț. A fost transportat pe cale terestră, nu cu elicopterul, în Iași, acolo unde a suferit prima operație în condițiile în care avea arsuri pe 65% din suprafața corpului.

CITEȘTE ȘI: O FEMEIE DE 86 DE ANI, DIN ARGEȘ, A MURIT ÎN LOCUINȚA CUPRINSĂ DE UN INCENDIU

Ulterior, a fost transportat în Belgia, cu o aeronavă C-27J Spartan a Ministerului Apărării Naționale, având în vedere că, potrivit ministrului Sănătății, România nu poate trata în acest moment pacienți cu arsuri mai mari de 50% din suprafața corpului. “România nu poate să trateze pacientul care are arsuri mai mari de 50 la sută din suprafața corpului. Aceasta este părerea mea, că nu se poate trata în România în condiții de maximă siguranță și în condițiile în care se afla acest pacient”, a spus atunci Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății preciza tot săptămâna trecută că, în România există 11 paturi pentru marii arși, deși fizic ar putea exista mai multe, dar „în acest moment sunt ocupate și nu putem da la o parte pe cineva”. Potrivit ministrului, momentul transferului l-au decis medicii, când pacientul a fost stabilizat pentru a fi transferat.

Joi, în jurul orei 17.00, tânărul a murit, au declarat pentru Mediafax reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

CITEȘTE ȘI: INCENDIU DE PĂDURE ÎN JUDEȚUL TIMIȘ. ZECI DE POMPIERI INTERVIN PENTRU A STINGE FOCUL

Citește și...