A murit un nume uriaș din România, dar nimeni NU a știut. Înmormântarea a avut loc sâmbătă, 23 martie 2019

Publicat: 25/03/2019 | 15:32

Tragedie în România. Din păcate, a încetat din viață, răpus de o boală necruțătoare. Înmormântarea a avut loc sâmbătă la prânz, la Cimitirul musulman din Constanța.

Familia sportului constănţean este îndoliată, după ce unul dintre cei mai mari arbitri pe care i-a avut boxul dobrogean, Suat Ibraim, a încetat din viaţă, răpus de o boală necruţătoare.

„A fost un model de viaţă sportivă, un arbitru foarte corect şi un bun coleg. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis preşedintele Asociaţiei Judeţene de Box Constanţa, Toma Matei. Înmormântarea a avut loc, sâmbătă la prânz, la Cimitirul musulman din Constanţa.

Suat Ibraim a făcut parte dintr-o categorie specială de oameni de sport, una – din păcate – pe cale de dispariţie. A prins vremurile bune ale boxului, ale sportului românesc în general şi a trăit în ultimii ani cu regretul că din „nobila artă” a rămas mai mult numele.

Îşi dorea să avem cluburi puternice, să vină copiii la sport, la box, antrenorii să fie motivaţi, selecţia să se facă în şcoli, în judeţ, în toată România. Visa ca marile competiţii care odinioară atrăgeau mii de oameni în jurul ringului, precum „Centura de Aur” sau „Mănuşa Litoralului”, să renască din cenuşă, potrivit cugetliber.ro

Şi-a dedicat viaţa sportului, dar punea mare preţ şi pe educaţie. A scris cărţi, a desenat caricaturi, a organizat evenimente culturale.

Citește și...