A transformat în doar patru ore un hermafrodit în femeie! Premieră realizată de chirurgul Ioan Lascăr, la Spitalul Floreasca

Publicat: 12/06/2019 | 14:25
A transformat în doar patru ore un hermafrodit în femeie! Premieră realizată de chirurgul Ioan Lascăr, la Spitalul Floreasca

Ioan Lascăr a realizat o adevărată premieră medicală în România. Datorită priceputului chirurg, un hermafrodit a devenit femeie. Patru ore a durat intervenția chirurgicală.

Diagnosticul este pseudohermafroditism masculin. Asta inseamna ca avem elemente specific anatomice ambelor sexe. Fara sa fie clar definita apartenenta la unul dintre sexe”, a precizat Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică al Spitalul Floreasca.

Am reușit să definesc clar apartenența la sexul feminin. Am utilizat detalii anatomice pentru a reconstrui organele genitale feminine”, a mai spus medicul.

Respectiva persoană a ales să fie femeie, iar acum este gata să înceapă o nouă viață și să-și întemeieze o familie, potrivit stirilekanald.ro.

“A nu cunoaște cărui sex îi aparții la 33 ani este o problemă psihologică importantă, care poate marca din toate punctele de vedere existența unei persoane, a mai spus medicul.

Pacienta va mai rămâne internată două săptămâni la spitalul Floreasca, pentru recuperare.

Citește și...