A ucis un preot în timpul slujbei, iar acum cere să fie ”reabilitată” de judecătorii din Iași!

Autor:
Publicat: 21/09/2019 | 22:00

Luminița Solcan a șocat o lume întreagă, în urmă cu 14 ani, atunci când a înjunghiat mortal un preot din Franța, în timpul slujbei. Transferată la un spital de maximă siguranță din România, femeia cere acum să fie eliberată. Soarta ei este în mâna judecătorilor din Iași!  CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, are detalii de ultimă oră în acest caz.  

Românca Luminița Solcan are acum 49 de ani și se află internată la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni – Grajduri, din Iași, după ce a comis o crimă atroce, în 2005, în Franța. Aceasta l-a ucis cu trei lovituri de cuțit pe părintele Roger, liderul Comunității Ecumenice din Taize.

Nu se lasă cu una, cu două

Preotul și-a dat ultima suflare la scurt timp după atac, în fața a peste 2.000 de enoriași. Luminița a fost imediat imobilizată și arestată, ca ulterior să fie trimisă în România, după ce a fost depistată cu o boală psihică foarte gravă. (CITEȘTE ȘI: ”UCIGAŞA CU UMBRELĂ” I-A ŞOCAT PE ITALIENI)

După mai mulți ani, femeia a cerut eliberarea, însă de fiecare dată a eșuat. În urmă cu un an a mai avut un termen, în care instanța a menținut decizia inițială.

În temeiul dispozițiilor art. 4251 alin. (7) pct.1 lit. a Cod procedură penală, respinge, ca tardivă, contestația formulată de numita Solcan Luminița Zamfira, în prezent internată la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni – Grajduri, jud. Iași, împotriva sentinței penale nr. 1437/17.05.2018 pronunțate de Judecătoria Iași în dosarul nr. 2314/245/2018, sentință pe care o menține”.

CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat că Luminița Solcan nu se lasă însă atât de ușor și va mai încearcă odată să câștige mila judecătorilor ieșeni, pe 1 octombrie, atunci când are programat următorul termen în care se va decide dacă poate fi eliberată și pusă sub tratament la domiciliu.

Luminița Solcan a susținut că nu a vrut să-l omoare pe preot

Luminița Solcan a fost arestată imediat după ce a comis crima. A petrecut mai multe luni în arest, în Franța, apoi a fost plasată într-un centru de psihiatrie. Nu pentru mult timp. A fost trimisă în România, unde a intrat pe mâinile medicilor. Care au decis internarea la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, acolo unde se află şi în prezent.

Luminița Solcan avea să declare, în timpul anchetei, că nu a vrut să-l omoare pe părintele Roger, ci doar să-i atragă atenția. (CITEȘTE ȘI: UN SPECIALIST CRIMINOLOG RUPE TĂCEREA ÎN CAZUL CONDAMNĂRII UCIGAȘEI DE LA METROU)

Femeia era în evidențele de la Socola din 2000

Luminița Solcan era în evidențele Spitalului de Psihiatrie Socola, din Iași, încă din anul 2000. Atunci ea a fost diagnosticată cu tulburări depresive. Potrivit specialiștilor, tulburările depresive sunt o formă incipientă a celor schizoafective pe care, se pare, femeia le-ar fi avut în ultimii ani. Din cauza agravării bolii, Luminița a fost internată la Socola în anul 2003. A fost doar pentru o singură zi, ea refuzând spitalizarea. I s-a prescris atunci un tratament cu medicamente foarte puternice.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)