Academia Rapid a cumpărat marca Rapid!

Autor: Cristian P
Publicat: 13/06/2018 | 09:00
Gruparea de fotbal Academia Rapid, care urmează să dispute barajul de promovare în Liga a III-a, se va numi din noul sezon „FC Rapid” după ce a cumpărat la licitaţie cu 406.800 de euro plus TVA mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment, a declarat lichidatorul judiciar al SC FC Rapid SA, Mihai Florea.

„Câştigătorul licitaţiei a achitat deja 10% din sumă, restul de bani urmând să fie viraţi ulterior. Eu am spus de la început că 400.000 de euro e preţul corect, pentru că ăsta fusese stabilit de evaluator. Până la urmă haina de pe tine nu e cât crezi tu că face, ci cât iei pe ea. Iar faptul că am avut un singur ofertant la licitaţie arată că ăsta este interesul pentru fotbalul românesc în momentul de faţă. Probabil dacă licitaţia era acum 10-15 ani, brandul şi trofeele se vindeau cu peste cinci milioane de euro, dar acum ăsta e preţul”, a explicat Florea.

„Legat de palmares, acesta a aparţinut FC Rapid SA. Oricum, trebuie să se ştie că acesta nu ţi-l poate da nimeni. Nu există nicio instituţie, nici FIFA, UEFA sau FRF nu poate emite o hârtie oficială prin care să spună că palmaresul e al unuia sau altuia. Palmaresul e ce ai făcut tu în viaţă, cu ce te lauzi, atât. Eu le-am urat celor care sunt acum FC Rapid mult succes şi să câştige cât mai repede Liga Campionilor”, a precizat Mihai Florea. Acesta a adăugat că banii pentru achiziţionarea mărcii nu sunt bani publici.

Academia Rapid a câştigat ediţia 2017-2018 a Ligii a IV-a, pe Bucureşti, şi va disputa barajul pentru promovarea în Liga a III-a cu AFC Singureni, câştigătoarea Ligii a IV-a din Judeţul Giurgiu, în 16 şi 23 iunie.

 

 

Citește și...