Accident feroviar grav în Cehia! Peste 20 oameni au fost răniți

Publicat: 09/09/2020 | 15:46
Accident feroviar grav în Cehia! Peste 20 oameni au fost răniți

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite astăzi după ce un grav accident feroviar a avut loc în Cehia. Iată ce s-a întâmplat.

O garnitură de pasageri s-a ciocnit azi cu un vehicul feroviar pentru diagnosticarea şi repararea căilor ferate în Cehia, scrie DPA, preluată de Digi 24.

Patru persoane grav rănite au fost transportate cu un elicopter la spitale din Pilsen şi Praga, iar alte victime au ajuns la unități medicale din zonă. 

Accidentul a avut loc la Kdyne, în districtul Domazlice din vestul ţării, aproape de graniţa cu Germania.

Mecanicul a neglijat un indicator de oprire

Conform primelor concluzii ale operatorului reţelei feroviare SZCZ, se pare că mecanicul vehiculului tehnic a neglijat un indicator de oprire. Astfel de vehicule tehnice sunt utilizate pentru detectarea locurilor unde sunt deteriorate şinele. Linia de cale ferată respectivă urma să rămână închisă până seara.

Cehia dispune de una din reţelele feroviare cele mai dense în Europa, dar este considerată învechită în multe locuri. După o serie de accidente, ministrul transporturilor, Karel Havlicek, a promis recent investiţii importante pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată.

La începutul lui iulie, două persoane, între care un german, şi-au pierdut viaţa într-un accident de tren în partea cehă a masivului montan Erzgebirge.

CITEȘTE ȘI: MOARTEA MANELISTULUI TAVY PUȘTIU A AJUNS ÎN TABLOIDELE BRITANICE. THE SUN SCRIE CĂ ARTISTUL ȘI-AR FI PREVESTIT SFÂRȘITUL