Accident feroviar grav în Ploiești. Două trenuri s-au ciocnit! Un elicopter SMURD s-a deplasat în zonă

Autor:
Publicat: 18/12/2019 | 16:29

Două trenuri s-au ciocnit, miercuri, în Gara Ploiești Triaj, primele informații primite de ISU Prahova prin 112 arătând că sunt cinci persoane rănite.

UPDATE: 11 persoane rănite dintre care una a fost transportată cu elicopterul SMURD la București. Alte 20 de persoane, ocupanți ai trenului, au fost evaluate la fața locului, însă nu necesită transport la spital.

Din primele informații primite prin 112, accidentul feroviar a avut loc în Gara Triaj, unde un tren marfar care ar fi depășit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București. În urma coliziunii, primul vagon al trenului personal ar fi deraiat.

Cinci persoane au fost rănite, potrivit apelului la 112, fiind vorba de doi mecanici și trei călători. Poliția Prahova a transmis că circulația feroviară este închisă în ambele sensuri București-Ploiești Sud, iar victime sunt mecanicul trenului de marfă, trei călători și un lucrator din partida trenului personal, toți având, la prima vedere, răni ușoare.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră circulația trenurilor este inchisă pe raza stației Ploiești Triaj din cauza producerii unui accident între un tren privat de marfă și un tren de călători.
 
Din primele informații primite de la fața locului, în urma impactului 5 persoane au fost rănite, este vorba despre 3 călători din trenul Regio 5008 și mecanicii celor două trenuri. Din punct de vedere al asigurării continuității traficului feroviar pe relația București – Ploiești Triaj, CFR SA a luat măsura ca toate trenurile înscrise în circulație pe relația București – Ploiești Triaj să circule deviat pe ruta ocolitoare Brazi – Ploiești Vest – Ploiești Sud.
 
Menționăm faptul că o comisie de specialitate va ancheta acest accident și va stabili cauzele exacte care au condus la producerea accidentului”, este comunicatul transmis de CFR.