Accident mortal în Hunedoara. Un autocar cu 72 de persoane s-a răsturnat pe DN 7, iar planul roșu de intervenție a fost activat

Publicat: 29/10/2018 | 09:28
Accident mortal în Hunedoara. Un autocar cu 72 de persoane s-a răsturnat pe DN 7, iar planul roșu de intervenție a fost activat

Aproape 100 de oameni au trăit clipe de coșmar în timp ce se întorceau din Spania acasă. Autocarul în care erau s-a răsturnat în localitatea Tătărăşti din judeţul Hunedoara. La scurt timp după ce a fost făcut apelul la serviciul unic de urgență 112, utorităţile au declanșat planul roşu de intervenţie. În urma incidentului rutier, o persoană a murit, iar alte 23 au fost rănite şi transportate la spitale din zonă.

Accident mortal în Hunedoara. Un autocar cu 72 de persoane s-a răsturnat pe DN 7, iar planul roșu de intervenție a fost activat

Accidentul violent s-a petrecut în zorii acestei dimineți pe Drumul Național 7 din localitatea Tătărăşti, aflată în județul Hunedoara. În urma impactului, o femeie a rămas încarcerată, iar alți 23 de pasageri au fost răniți, ei fiind transportați la spitalele din Deva și Orăștie. Din nefericire, femeia a decedat din cauza rănilor grave, iar restul victimelor au fost cazate în alte spaţii, potrivit IGSU.

Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, pe DN 7 și cei doi şoferi nu au avut de suferit în urma incidentului. Primele verificări arată că autocarul se întorcea din Spania.

„Autocarul s-a răsturnat într-un şanţ, pe DN 7, in localitatea Tătărăşti. Întrucât, mai multe persoane ar fi rănite, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului. Salvatorii intervin cu două maşini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, o descarcerare, şapte ambulante SMURD şi trei ambulante SAJ.

Pentru evaluarea persoanelor, la locul intervenţiei a fost amplasat un punct medical avansat. În autocar erau 72 de persoane: 70 de pasageri şi doi şoferi. 28 persoane au fost transportate la spital, la Deva, o persoană încarcerată decedată”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Dănăiaţă, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul. Primele verificări arată că autocarul se întorcea din Spania.

„În jurul orei 04.50, în localitatea Tătărăşti, pe DN7, un autocar s-a răsturnat în afara carosabilului. S-a activat planul rosu de intervenţie. Autocarul avea direcţia Arad-Deva, se pare că veneau din Spania. Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor evenimentului. DN7 este blocat momentan pentru intervenţie”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

TragicAccident rutier la Tatarasti, pe DN 7.Un autocar s-a răsturnat.72 de pasageri au avut de suferit.Urmărește Observator Antena1© ISU Hunedoara

Publicată de Observator Antena 1 Deva pe Duminică, 28 Octombrie 2018