Accidentul aviatic de la Tuzla. Instructorul care a scăpat cu viață s-a salvat miraculos în 2005, pe o câmpie de lângă aeroport

Publicat: 22/02/2019 | 09:30

Incident aviatic grav la Tuzla, joi, în urma căruia un tânăr și-a pierdut viața. Aparatul de zbor școală s-a prăbușit la scurt timp de la decolare. Gheorghe Dumitru, instructorul de zbor, a ajuns la spital, în stare gravă, dar elevul a murit pe loc.

Instructorul  a mai supraviețuit în 2005 unui incident aviatic, tot la Tuzla. Atunci, avionul Antonov II în care se afla a fost la un pas să se prăbuşească la mai puţin de un kilometru de aerodrom. A reușit să aterizeze pe un câmp, împreună cu celălalt pilot care se afla în avion.

Acum, o comisie formată din procurori, investigatori de accidente aviatice și criminaliști vor să afle ce s-a întâmplat de la decolare și până în momentul prăbușirii.

Elevul se urcase la manșă împreună cu pilotul și urmau să facă un zbor de instrucție în jurul aerodromului.

Angajaţii aeroportului au văzut cum avionul intră în picaj şi au sunat imediat la 112. Pompierii au ajuns primii la faţa locului şi i-au scos pe cei doi din avionul făcut ţăndări. Instructorul dădea semne de viaţă, dar cel pe care îl învăța tainele aviației nu a mai avut nicio șansă, scrie digi24.ro.

Aparatul de zbor care s-a prăbuşit este un avion ultraușor Diamond 42 și aparține unei firme care face zboruri de instrucție la Tuzla. Investigatorii vor afla zilele următoare ce s-a întâmplat în carlinga avionului: dacă a fost vorba de vreo manevră greșită sau despre o defecțiune la motor.

O parte din răspunsuri le va da pilotul Gheorghe Dumitru, după ce va ieşi din operaţie.

Citește și...