Acești tripleți au fost separați la naștere pentru un experiment groaznic: „Ne-au folosit ca pe niște animale de laborator”

Publicat: 03/03/2019 | 17:52

Acești tripleți au fost separați când aveau doar șase luni și adoptați de familii care nu știau nimic una despre cealaltă. Printr-o minune, cei true frați s-au regăsit, bolnavi, distruși psihic, s-au luptat să înțeleagă de ce au fost folosiți „ca niște animale de laborator”. Din nefericire, pentru unul dintre tripleți, povestea are un final tragic.

În 1980, când Robert Shafran începea facultatea la New York, a fost surprins de atenția pe care o primea de la colegii săi încă din prima secundă. Brusc, studenții au început să îl strige Eddie. Iar colegul lui de cameră s-a comportat ca și cum l-ar fi cunoscut într-o altă viață. În realitate, se pare că l-au confundat cu altcineva, Eddie Galand, un alt tânăr de vârsta lui care urma aceeași facultate.

Cei doi tineri erau aproape identici, se comportau la fel, practicau același sport, iubeau aceleași lucruri și vorbeau în același fel, deși nu s-au văzut niciodată.

Mai târziu, Robert a aflat că acel Eddie este fratele lui și făcând investigații a descoperit că au fost despărțiți la naștere în urma unui experiment efectuat de un psihiatru din New York, Peter Neubauer. Și mai aveau un frate, David.

Băieții s-au întâlnit pentru prima dată în viața lor, s-au transferat la același curs de la facultate și s-au mutat împreună. Au lucrat împreună într-un restaurant, iar după câțiva ani și-au deschis propriul local în SoHo.

Însă la vârsta de 33 de ani, Eddie a căzut victimă depresiei și s-a sinucis. Robert s-a retras din business și a lucrat ca avocat, iar David a devenit consultant în asigurări.

Psihiatrul Peter Neubauer i-a folosit pentru teoria „natură versus grijă

Psihiatrul Peter Neubauer a separat, la naștere, zeci de gemeni și i-a dat spre adopție în familii diferite. Se pare ca Dr. Neubauer a văzut ocazia potrivită de a studia teoria „natură versus grijă„. Și-a dorit să afle cum evoluează copiii desi creșteau în familii diferite.

Părinții adoptivi ai fiecăruia dintre copii nu au știut niciodată că aceștia mai aveau frați. Li s-a spus doar că fac parte dintr-un studiu de dezvoltare a copilului.

Tripleții au fost monitorizați de la nastere și până în prezent, iar o dată pe an familia îi duceau la Manhattan pentru teste de inteligență și comportament.

Deși în perioada copilăriei, băieții au avut comportamente destul de ciudate, unul dintre ei începând să rostească primele cuvinte mult prea devreme și susținând că are un frate, nimeni nu le-a dat crezare.

Citește și...