Acordurile DIAVOLULUI! Ce se ascunde de fapt in spatele muzicii care a RASCOLIT o lume intreaga!

Publicat: 24/11/2012 | 20:45

Cultura nordica are un iz obscur, mai ales din cauza faptului ca asa este promovata in mass media.

Cu toate acestea, opera neagra a artistilor nordici ascunde un sambure de adevar, chiar daca acesta provine doar dintr-o serie de legende antice.

Aceste legende au si ele o provenienta pierduta in negura timpului insa multe dintre ele pot fi probate prin existenta unor dovezi clare ale nasterii lor.

Acesta este si cazul legendei „Sunetelor diavolului”, nascuta in Norvegia, din negura timpului. Insa, aceste sunete ale diavolului pot fi reproduse si in ziua de azi cu ajutorul unui instrument numit Vioara Hardanger.

In prima faza, pare a fi doar o vioara speciala cu mai multe coarde decat viorile normale, insa cu un mare avantaj: poate reporduce sunete dublate in diferite tonalitati ceea ce da un efect de ecou rezonant.

Astfel, vioara poate fi acordata intr-un mod special iar acest acordaj se spune ca ar fi fost inventat chiar de Satana insusi.

Acordajul respectiv, „Fanitullen”, este cunoscut si sub denumirea de „Acordajul Trolilor” si, potrivit legendei, a fost prima data folosit de un pastor care canta la vioara sa in timpul unui crepuscul. In acel moment, Diavolul i s-a aratat si l-a invatat cum sa-si acordeze vioara pentru a produce sunetele secrete.

Partea cea mai ciudata este ca vioara in sine a fost inventata de reprezentanti ai Bisericii insa la inceputul anilor 1.800 deja ajunsese sa fie considerata o unealta a Diavolului si multi violonisit virtuosi au fost banuiti de erezie, unii dintre ei fiind chiar pedepsiti pentru talentul lor.

Alex Toderasc

 

Citește și...