Această adolescentă îşi dă în judecată părinţii pentru că au postat poze jenante cu ea pe Facebook: „Nu au nicio ruşine…“

Publicat: 19/09/2016 | 15:54
Această adolescentă îşi dă în judecată părinţii pentru că au postat poze jenante cu ea pe Facebook: „Nu au nicio ruşine…“

O adolescentă care abia a ajuns la vârsta majoratului a decis să îşi dea părinţii în judecată, după ce aceştia nu ar fi ţinut cont de rugăminţile fetei de a nu posta imagini cu ea de când era mică pe reţelele sociale.

Potrivit avocatului fetei, Michael Rami, părinţii fetei din Austria ar fi publicat aproape 500 de fotografii ale sale pe Facebook, în decurs de 7 ani, unele dintre ele fiind considerate de ea jenante, cum ar fi sesiunile de schimbare a scutecelor sau în care apare dezbrăcată, scrie Agerpres.

„M-am săturat să nu fiu luată în serios de către părinţii mei“, spune fata în ziarul The Local. „Ei nu au ruşine şi nici limite şi nu le pasă dacă este o poză cu mine stând pe WC, sau goală în leagăn. Toată viaţa mea a fost fotografiată şi făcută publică“.

Părinţii săi refuză categoric să retragă imaginile. De fapt, tatăl său crede că, din moment ce el a făcut pozele, aceastea îi aparţin şi, prin urmare, nimeni nu-i poate ordona să le elimine.

Deşi cazul poate părea comic, acest scenariu este probabil să se producă din ce în ce mai frecvent pe măsură ce generaţiile „reţelelor sociale“ îmbătrânesc. Într-o asemenea măsură, încât poliţia naţională a emis un aviz de prevenire adresat părinţilor dependenţi de Facebook şi fericiţi că postează fotografii cu copiii lor. Avertismentul pune accent pe importanţa protejării vieţii private a minorilor. Rezultatul procesului, care va avea loc în luna noiembrie, este încă necunoscut. Într-adevăr, legea în Austria privind protecţia vieţii private este destul de slabă, scrie presa internaţională.

În Franţa, de exemplu, publicarea unei fotografii fără consimţământul persoanei fotografiate poate fi drastic penalizată: 45.000 de euro amendă şi până la un an de închisoare.

Potrivit studiului, 79% dintre părinţii în cauză credeau că imaginile erau private şi nu pot fi văzute de străini. O informaţie care dă frisoane şi dovedeşte că, după 12 ani, condiţiile de utilizare a Facebook rămân în mare parte necunoscute.

Citește și...