Ameninţare teroristă în Malta: un avion a fost deturnat!

Publicat: 23/12/2016 | 13:04

Doi atacatori au deturnat o cursă aeriană libiană internă cu 118 pasageri la bord către Malta şi ameninţă că aruncă avionul în aer, informează presa malteză, citată de Reuters.

UPDATE ora 15.00

Conform Associated Press, o parte din ostaticii avionului deturnat în Malta au fost eliberaţi. Dar deocamdată nu se cunosc informaţii despre echipajul aeronavei, format din 7 persoane. Iniţial, teroriştii au declarat că îi vor elibera pe toţi, dar după ce au vorbit cu negociatorii, ei i-au eliberat numai pe pasageri.

Din imaginile difuzate de televiziunea naţională malteză s-au putut vedea pasagerii eliberaţi, rând pe rând.

UPDATE ora 14.00

Viceprimarul oraşului Lija din Malta, Madga Magri, a declarat pentru BBC că „piraţii aerului” nu au cerut, deocamdată, nimic.

„Nu s-a cerut încă nimic. Asta e problema: nu ştim de fapt ce vor, până în acest moment nu au făcut nicio cerere”, a spus ea.

Premierul maltez, Joseph Muscat, a postat pe Twitter că a fost informat de potenţialul atac, informează agerpres.ro. „Am fost informat de o posibilă deturnare a unui avion către Malta. Am luat măsuri de securitate şi de ajutor de urgenţă,” a scris Muscat pe contul de Twitter.

Conform publicaţiei Malta Independent, avionul ar fi plecat din Libia în cursul dimineţii, şi-a schimbat cursul brusc şi a aterizat în Malta. Mai multe măsuri de securitate şi urgenţă au fost luate pe aeroportul internaţional maltez.

Nu este clar deocamdată care sunt revendicările celor doi atacatori.

Citește și...