BAC 2016. Ei sunt codaşii! Liceele din România care au avut au promovabilitate zero

Publicat: 12/07/2016 | 18:53
BAC 2016. Ei sunt codaşii! Liceele din România care au avut au promovabilitate zero

Liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpăna şi din Deleni, judeţul Constanţa, au înregistrat promovabilitate zero la bacalaureat, iar la nivelul judeţului patru candidaţi au obţinut medii de zece. În aceeaşi situaţie a fost Liceului Tehnologic Apollonius din Petroşani unde niciun elev nu a trecut examenul de bacalaureat, în timp ce la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ecaterina Prislop promovabilitatea a fost de sută la sută, potrivit mediafax.ro.

Promovabilitatea la nivelul judeţului Constanţa în această sesiune de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 60,52 la sută, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Astfel, la această sesiune a bacalaureatului s-au înscris 5.122 de elevi, din care au fost prezenţi 4.719, şapte fiind eliminaţi, iar 1.856 de elevi au fost respinşi.

Patru elevi, doi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” şi de doi de la Liceul Teoretic „Ovidius” au obţinut medii de 10.

Cele mai bune rezultate au fost obţinute de absolvenţii de la Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa – 99,50 la sută promovabilitate, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 98,64 la sută, Liceul Teoretic „Traian” Constanţa – 95,93 la sută, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Constanţa – 94,01 la sută, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanţa – 92,66 la sută, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa – 90,83 la sută şi Liceul Teoretic „George Călinescu” Constanţa – 88,75 la sută.

S-au înregistrat şi unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero, respectiv liceele tehnologice din Crucea, Mihai Viteazul, Cumpăna şi din Deleni.

Comparativ cu promovabilitatea înregistrată în iulie anul trecut – 54,76 la sută, la bacalaureatul din acest an creşterea este de aproape şase procente.

Niciunul dintre cei 11 absolvenţi ai Liceului Tehnologic Apollonius Petroşani înscrişi la examenul bacalaureat nu a obţinut notă de trecere, în condiţile în care dintre cei 11 candidaţi înscrişi, doi nu s-au prezentat, iar restul au obţinut medii sub 5.90.

Cea mai mare medie obţinută de candidaţii de la liceul privat din Petroşani este de 5,83, media minimă necesară pentru promovarea examenului de bacalaureat fiind de 6.

Cei care urmează liceul privat din Petroşani primesc, în cazul în care termină cursurile, diplomă de tehnician în activităţi economice.

De partea cealaltă, fetele pregătite la Seminarul Teologic Ortodox Sf. Ecaterina Prislop, care funcţionează în incinta Mănăstirii Prislop, au reuşit să promoveze examenul maturităţii. Aici, toate cele 10 candidate au obţinut medii de trecere, cuprinse între 6,51 şi 9,21.
 

Citește și...