CANCAN.ro dezvăluie legăturile dintre traficanţii de droguri români şi trei DJ-ii celebri: Alexis Ramirez, Jose Yanez şi Alexis El Loco! Filiera lui DAN CHIORU acţiona ca temuta ”Cosa Noastra”!

Publicat: 31/08/2016 | 00:15
CANCAN.ro dezvăluie legăturile dintre traficanţii de droguri români şi trei DJ-ii celebri: Alexis Ramirez, Jose Yanez şi Alexis El Loco! Filiera lui DAN CHIORU acţiona ca temuta ”Cosa Noastra”!

Temutul traficant de cocaină Dan Chioru obişnuia să-ţi tortureze oamenii. Mai mult, ca un adevărat mafiot, acesta ar fi plănuit să-l lichideze pe cel mai apropiat locotenent al său! În plus, procurorii DIICOT au mers pe fir şi au descoperit că tentaculele grupării conduse de acesta ajunseseră până în Ecuador şi Panama, dar şi în Olanda, la trei DJ celebri din Amsterdam, vorbitori de limbă spaniolă.

Dan Sandu Simion, zis Dan Chioru şi locotenenţii acestuia, Bogdan Paraschiv, Natalia Tripon, Cristinel Dumitrache şi Petru Pitcovi, ofiţer în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi fost poliţist antidrog au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT. Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatori, reţeaua specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc, avea ramificaţii atât în Olanda, cât şi în ţări din America de Sud. Investigaţiile procurorilor au scos la iveală că oamenii lui Dan Chioru erau strâns legaţi şi de trei artişti celebri în Olanda. Este vorba despre Alexis Ramirez, Jose Yanez şi Alexis El Loco, trei DJ, vorbitori de limbă spaniolă, stabiliţi la Amsterdam. Implicarea acestora a fost probată după ce procurorii au descoperit în telefonul mobil al lui Bogdan Paraschiv, zis Bogdan al lui Angela, mai multe discuţii, purtate în limba spaniolă, din care a reieşit că omul lui Dan Chioru le datora acestora o sumă mare de bani, iar pentru a-şi recupera paguba cei trei îl ameninţau că îl vor denunţa la Interpol.

”Cu ocazia audierii, inculpatul Bogdan Emanuel Paraschiv a precizat că persoanele menţionate mai sus locuiesc în Amsterdam, sunt vorbitoare de limba spaniolă şi sunt nişte DJ cunoscuţi. Cu aceştia a fost implicat în activităţi ilegale, respectiv implementarea unor softuri de piraterie a posturilor tv, pe care le vindeau pe piaţa neagră din Columbia sau alte ţări sărace”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT. Omul de încredere al lui Dan Chioru ar vândut unor cetăţeni columbieni softuri în valoare de 10.000 euro, bani pe care pe care nu i-a restituit complicilor săi din Olanda deoarece ar fi fost ţepuit, la rândul său de cumpărătorul din America de Sud, care nu i-ar fi făcut plata.

Aceasta este
Aceasta este „fortăreaţa” lui Dan Chioru, care avea inclusiv o poartă „falsă”, menită să-i păcălească pe poliţişti în cazul în care ar veni după el.

În plus, Bogdan al lui Angela a dat în faţa procurorilor şi o serie de detalii şocante referitoare la şeful său, Dan Chioru. Acesta a povestit că bărbatul se purta ca un adevărat lider mafiot şi lua decizii care par mai degrabă inspirate din filmele de acţiune. Bogdan Paraschiv a mărturisit că Dan Chioru era nemilos cu subalternii săi. În cazul în care dealerii făceau greşeli, ori îi bănuia că îl înşeală cu bani, bărbatul tocmea oameni care îi snopeau în bătaie. De altfel, Bogdan Paraschiv le-a spus anchetatorilor că bănuieşte faptul că Dan Chioru stabilise să-l lichideze. Acesta a explicat că, după ce procurorii DIICOT au declanşat ancheta, el a reuşit să fugă, iar o perioadă a stat ascuns în mai multe locaţii puse la dispoziţie de liderul grupării. La un moment dat, Dan Chioru ar fi decis să-l omoare, pentru a-i închide gura şi ar fi apelat la un şiretlic. Paraschiv a spus că Dan Chioru i-ar fi propus să fugă împreună cu el în Ecuador şi să-i facă acolo legătura cu mai mulţi traficanţi locali, care vând en gros. Ulterior, acesta ar fi trebuit să rămână acolo şi să se ocupe de traficul de cocaină pe ruta Ecuador – Panama.

Bogdan Paraschiv susţine că, în realitate, Dan Chioru nu ar fi vrut decât să-l ademenească în afara ţării, unde ar fi fost asasinat de ucigaşi plătiţi. „Cu aceeaşi ocazie Bogdan Emanuel Paraschiv a mai declarat că, în opinia sa, dacă ar fi acceptat propunerea la care am făcut referire mai sus, odată ce ar fi părăsit teritoriul României ar fi fost ucis din ordinul inculpatului Dan Sandu Simion”, se mai arată în rechizitoriu. Bogdan Paraschiv a explicat, în acest sens, că Dan Chioru este o persoană răzbunătoare, iar că în perioada 2015-2016 acesta ar fi apelat la mai mulţi bătăuşi care au „aplicat corecţii fizice altor traficanţi de droguri care îi datorau bani pentru diferite cantităţi de cocaină”.

Temutul traficant ascundea drogurile într-un loc neobişnuit: într-un cavou din cimitirul Bellu!
Temutul traficant ascundea drogurile într-un loc neobişnuit: într-un cavou din cimitirul Bellu!

Chioru a fost arestat în luna mai a acestui an, după ce procurorii DIICOT au probat că acesta pusese pe picioare o reţea extrem de puternică specializată în traficul de cocaină. Mai mult, în gruparea acestuia fusese cooptat şi Petru Pitcovici, un fost ofiţer de crimă organizată care, în ultimii ani promovase spectaculos în carieră, până la vârful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).  Potrivit unor surse apropiate anchetei, ani buni, traficantul  a dus o viaţă de nabab. Juca poker pe sume ameţitoare, dădea bani cu dobândă şi atunci când avea chef petrecea la Milano înconjurat de fotomodele, pe care şi le aducea, din România, cu avioane particulare.

”În perioada 11-19.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrală au efectuat activităţi de urmărire penală cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către mai multe persoane care au acţionat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României a unor cantităţi de  droguri de mare risc procurate din Olanda şi ulterior comercializate pe raza municipiului Bucureşti. La data de 08.05.2016, inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA  şi DUMITRACHE CRISTINEL  s-au deplasat în Olanda în vederea procurării de droguri. La data de 11.05.2016, în jurul orelor 22.00, inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA  şi DUMITRACHE CRISTINEL s-au prezentat la punctul de trecere al frontierei de stat Nădlac, într-un autoturism,  în vederea efectuarii formalităţilor de intrare în România. Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în filtrul de aer au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA).

La data de 13.05.2016 Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor TRIPON NATALIA şi DUMITRACHE CRISTINEL pentru o perioadă de 30 de zile la acea dată inculpatul PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, zis Bogdan al lui Angela, sustrăgându-se urmăririi penale. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul SIMION DAN SANDU zis “DAN CHIORU” (un cunoscut jucător de poker, cu relaţii în lumea interlopă-n.r.) i-a determinat pe inculpaţii mai sus menţionaţi să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti.     Totodată, s-a stabilit faptul că inculpatul PITCOVICI PETRU DANIEL, comisar şef de poliţie în cadrul D.G.A., a oferit sprijin şi ajutor inculpaţilor SIMION DAN SANDU şi PARASCHIV BOGDAN EMANUEL în scopul îngreunării cercetărilor efectuate, depistării şi probării autorilor”, au arătat procurorii în referatul pe care l-au întocmit atuci când au propus instanţei arestarea suspecţilor.

Andrei Dumitrescu

Citește și...